Boekentips: met dit leesvoer kom jij het weekend door!

Redactie DIGIFO... 346 0
Ben jij op zoek naar leesvoer? Wil je geïnspireerd worden of ben je juist op zoek naar lesstof? Wij hebben een paar mooie inspirerende en informerende fotoboeken voor je op een rij gezet.

Raymond Rutting 

Moment - Wereldbeelden van Raymond Rutting

Als geen ander weet Raymond Rutting het alledaagse tot kunst te verheffen. Hij wacht tot de omstandigheden precies goed zijn en maakt dan de perfecte foto. Of hij nu voor de Volkskrant Nieuwsfoto's maakt in Nederland of reisverhalen voor National Geographic over bestemmingen als Malawi en Chili: Rutting heeft een zeldzaam goed oog voor intieme momenten, opmerkelijke situaties en unieke composities. Dit boek bevat de ultieme selectie uit Ruttings werk van de laatste twintig jaar. Het is opgedeeld in thema's die worden ingeleid door interviews met Sacha de Boer (contrast), Jop Ubbens (diepte), Marieke van Schaik (perspectief), Govert Schilling (ruimte), Gerdi Verbeet (tijd) en Daan Roosegaarde (licht). Moment toont de wereld door de lens van een van Nederlands beste fotojournalisten.

Adviesprijs: € 24,99 | EAN: 9789089899354 | Info www.terralannoo.nl

Jimmy Nelson

Before They Pass Away (Deluxe) 

In dit grote luxe koffietafelboek domineren prachtige portretten van veel onbekende volkeren. De mensen die op de foto’s zijn vastgelegd worden in onze complexe wereld met uitsterven bedreigd. Fotograaf Jimmy Nelson reisde naar de verst afgelegen plekken ter wereld om unieke mensen voor dit koffietafelboek te fotograferen. ‘Before they Pass Away’ is hiermee bij uitstek een beeldschoon boek met een zeer krachtige boodschap. Dit prachtige fotoboek heeft een afmeting van 29 x 37 centimeter en heeft een gewicht van 5,5 kilo. 

Adviesprijs: € 125,00 | ISBN: 9789083083209 | Info www.fotoboekenshop.nl

 

Mark de Rooij 

Het handboek voor avond- en nachtfotografie

Altijd al willen weten hoe je in donkere situaties de mooiste foto’s kunt maken? In Hét handboek voor Avond- en Nachtfotografie delen wij de geheimen achter een mooie avondfoto. Zo leer je hoe je het beste kunt scherpstellen, welke instellingen handig zijn én welke accessoires onmisbaar zijn! Naast de handige tips voor tijdens het fotograferen gaan wij ook dieper in op het nabewerken van de foto’s om jou als lezer vanaf begin tot eind naar dat perfecte plaatje te helpen. Naast het fysieke boek is het handboek ook als digitale variant aan te schaffen. Handig voor wanneer je op pad bent. Ben je of ken je iemand die graag de kneepjes van de avondfotografie beter onder de knie wilt krijgen? Dan is ons handboek voor Avond en Nachtfotografie zeker wat voor jou!

Adviesprijs: € 32,99 inclusief gratis verzending binnen Nederland | ISBN: 9789083057446 | Info www.derooijfotografie.nl


David Yarrow

How i Make Photographs

Ontdek hoe de beroemde fotograaf en natuurbeschermer David Yarrow zijn ongelooflijke foto's weet te maken. Al twee decennia trekt Yarrow steeds verder weg op zoek naar geweldige dieren om te fotograferen. Hier deelt hij de ongelooflijke kennis en verhalen die hij onderweg heeft verzameld en destilleert ze tot de belangrijkste lessen om mee te nemen in je eigen fotografie. Inclusief gidsen voor compositie en perspectief, tips over het gebruik van camera's op afstand, het omgaan met gevaarlijke dieren en de filosofie achter zijn grensverleggende benadering van het maken van foto's.

Adviesprijs € 17,16 | ISBN: 9781913947101 | Info www.laurenceking.com

 

Richard Koek

Urban Japan

Wie aan Japan denkt, ziet beelden opdoemen van kimono's en kersenbloesems, van sushi en sumoworstelen. Maar Japan is meer: de Nederlandse fotograaf Rickard Koek, bekend van zijn boek New York New York, blijft weg van de clichés en onthult in Urban Japan het ware gezicht van het land van de rijzende zon. Natuurlijk ontbreken de stereotiepen niet, maar Koek geeft er altijd zijn eigen draai aan. Urban Japan laat het Japan van de Japanners zien: rauw, realistisch en o zo treffend. Met de Olympische Spelen in Tokio in het vooruitzicht is dit nieuwe fotoboek actueler dan ooit.

Adviesprijs: € 49,99 | EAN: 9789089898524 | Info www.terralannoo.nl


 

Mendo

Streets of Amsterdam

​​"Streets of Amsterdam" is een must-have voor jouw tafelboeken collectie. Dit tafelboek telt 224 pagina's met de mooiste foto's van Amsterdam, geschoten door meer dan 40 fotografen. Amsterdam is uiteraard meer dan alleen grachten en grachtenpanden, het is een van de meest diverse en multiculturele steden van de wereld. Daarnaast staat Amsterdam bekend om haar prachtige architectuur, fantastische musea en uiteraard het red-light district, die allen zijn vastgelegd in dit prachtige tafelboek.

Adviesprijs: € 49,90 | ISBN: 9783961711468 | Info www.wijck.com

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie