Download ze allemaal

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 26

Siem van Woerkom 1192 0
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje.

Greece Vacation

Zoals de naam al doet vermoeden is dit een preset vol met groene 'teal' kleuren, lichte schaduwen en zonnige lichteffecten. Het zorgt ervoor dat je vakantiefoto's naar een nieuw niveau getild worden door ze lekker fel en scherp te maken. Ideaal voor landschappen, vakantie foto's en eventuele portretten. 

Greece Vacation download je hier

Minimal Grey 

Een heel andere stijl als hierboven zien we in Minimal Grey. Een preset gemaakt voor reis en lifestyle fotografie. Vooral met ingetogen interieur shots en foto's in koffietentjes werkt deze preset zeer goed. Vrijwel alle kleuren worden zo goed als verwijdert op de uitzondering van minieme huidtonen na. Minimal Grey geeft foto's een luxe sfeer die je niet vaak ziet in foto's online. 

Minimal Grey kan je hier downloaden.

Glendale

Terug naar de kleuren! Glendale zorgt ervoor dat alle roodtinten (maar ook paars, roze en oranje) een flinke boost krijgen en behoudt tegelijkertijd de huidtonen zodat lichamen en gezichten er niet vreemd uit gaan zien. Gebruik deze preset eens op foto's van modellen tegen gekleurde muren, of gewoon op foto's waarin de kleuren wel een boost mogen gebruiken!

Hier download je de Glendale preset.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem