Free goodies

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 24

Siem van Woerkom 1389 0
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje.

Beauty Bride

Waarschijnlijk zitten er aardig wat bruiloft fotografen tussen onze lezers, op de redactie zijn ook mensen te vinden die vaak bij een bruiloft zijn om te schieten. De Lightroom preset Beauty Bride zorgt ervoor dat alles een gave 'Pinterest' sfeer krijgt. Iets wat we vaak mooi vinden bij bruiloft shots is dat alles mooi en zacht is, en de highlights wat naar beneden zijn gebracht en een lichte kleur krijgen, iets was gebeurt in deze preset zoals te zien is in onderstaande foto. Gaaf om eens te testen met je laatste wedding shoot. 

De Beauty Bride preset download je hier.  

Hawaii

Het vakantieseizoen is gestart, en misschien ben jij de komende weken wel op deze locatie te vinden. Gelukkig werkt deze preset op iedere zonnig strand, park of andere zonnige shots die je bezit. De gehele helderheid van de foto wordt omhoog gebracht door het verhogen van de schaduwen en middentonen. Ook zijn de kleuren ietsjes feller, maar neigen meer richting fel blauw en roze dan geel en rood, waardoor alles net wat frisser uit de verf komt. 

Downloaden doe je hier!

Monochrome

Geen super originele naam, maar dat maakt de preset meer dan goed in de kwaliteit afdeling. Fijne grijstinten en een subtiele zachte ruis kenmerkt deze Lightroom preset, die super geschikt is voor modellen shoots en alles dat je een oud Tri-X sfeertje mee wil geven. Uitstekende toon gradaties en contrast waardoor je bijna iedere foto uit je collectie zwart-wit zult willen maken. Probeer hem eens uit!

Download hier de Monochrome preset. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem