Quick edits

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 16

Siem van Woerkom 1193 0
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje.

Duotone

Een functie die je ook terug kan vinden in Adobe Photoshop, maar dan een aangepaste subtielere versie. Er zijn meerdere kleuren aanwezig in de preset pack zodat je meerdere opties kan proberen. Het uiteindelijke beeld wordt een combinatie van zwart wit en een enkele kleur. De schaduwen krijgen een diep donkere tint en huidtinten worden zacht gemaakt. 

Voor de Duotone preset moet je hier zijn. 

Creamy Portrait 

Nu de lente is begonnen worden er weer veel portretten geschoten in de buitenlucht, vooral bij plekken met veel planten en bloemen zoals bloesems. Het is dan misschien een gaaf idee om deze preset te proberen op je modellen foto's. Huidtinten en ogen worden lichter gemaakt en groene tinten in de foto krijgen een rode/bruine tint, wat vooral goed werkt in een bos of park. 

Deze preset vind je hier

Strong Black & White HDR

Heb je toevallig veel landschap foto's die je wel eens in zwart wit HDR zou willen zien? Deze preset maakt het heel erg simpel om hiermee te experimenten. De schaduwen worden wat lichter gemaakt en de hooglichten gaan naar beneden waardoor het grote dynamische bereik van een echte HDR foto wordt nagebootst. Probeer deze preset vooral in combinatie met foto's waarin heftige luchten en veel contrast zit. 

De Black & White HDR preset kan je hier downloaden

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem