Handig en mooi

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets

Siem van Woerkom 3913 0
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten een paar van onze favorieten op een rijtje.

BeArt Lightroom Presets 

BeArt is een welbekende naam in de wereld van presets en Photoshop actions. Hun laatste aanbieding is een gratis bundel waarin onder andere 10 gratis Lightroom presets te vinden zijn, compatibel met Adobe Lightroom 4 - 7, Classic en Creative Cloud (CC) versies. En 10 gratis .dng foto's die compatibel zijn met Lightroom CC Mobile. Volle rijke kleuren. 

De link vind je hier

Valley Isler Lightroom Presets

Geinspireerd door de 'Valley Isle', Maui Hawaii. Deze Lightroom presets bevatten voornamelijk zachte organische tonen, prachtige subtiele huidtonen en kleuren die de maker associeert met het leven op een tropisch eiland. Perfect voor de druilerige einde-winter dagen. Het pakket bevat 40 top presets en perfect voor series met kinderen en lichte ruimtes. 

De link vind je hier

Photonify Portrait presets

Als laatste een hele gave preset die vooral goed werkt op portret foto's. Deze Lightroom presets zijn ontworpen om portret beelden meer diepte, scherpte en contrast te geven. Het eindresultaat is een meer 'rauw' beeld wat heel erg leuk kan zijn om mee te experimenteren. De bundel bevat 8 presets. 

De link is hier te vinden

 

 

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem