Olympus introduceert PRO én Moviekit met de E-M5 Mark III

Christel de Wolff 450 0
Olympus introduceerde onlangs 's werelds meest compacte en lichtgewicht standaardzoomlens, de M.Zuiko Digital ED 12-45mm f/4 PRO. Samen met de OM-D E-M5 Mark III een ideale combinatie voor de meest uiteenlopende omstandigheden. Olympus brengt deze combi nu ook uit als OM-D moviekit, met daarin accessoires ideaal voor vloggers en filmmakers.

Dit camerasysteem van Olympus is slechts half zo groot en zwaar als andere systemen met verwisselbare lenzen. De optimale mobiliteit van het compacte en lichte systeem en de lenzen is dan ook direct het grootste pluspunt. De combinatie van de objectieven met hoge resolutie en de krachtige beeldstabilisatie zorgt voor scherpe video's en foto's van hoge kwaliteit bij verschillende opnameomstandigheden. De OM-D E-M5 Mark III, waarin een aantal van de nieuwste beeldverwerkingstechnologieën zijn gecombineerd in een zeer compacte behuizing, is de belichaming van deze voordelen en daarom de perfecte keuze voor elke foto- en vlogfanaat onderweg.

OM-D E-M5 Mark III 12‑45mm F4 PRO-kit

De M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO-lens heeft dezelfde optische configuratie als de ED 12-40mm F2.8 PRO-lens, die bekend staat om zijn hoge kwaliteitsnormen. Door de effectieve plaatsing van speciale lenzen in de M.Zuiko Digital ED 12-45mm F4.0 PRO-lens kon de meest compacte, lichte lens ter wereld worden gemaakt, met een brandpuntsafstand van 24 mm in groothoek tot 90 mm in telefoto (35 mm-equivalent). Met een kleine, lichte scherpstellens kan snel en nauwkeurig automatisch worden scherp gesteld op elk onderwerp. Asferische lenzen en een ZERO-coating (Zuiko Extra-low Reflection Optical) zorgen voor een drastische vermindering van abberaties, ghosting en flare en voor een scherpe HD-beeldkwaliteit. De beperking van lichtverlies aan de randen van de beelden maakt de weergave over het hele beeld helder en duidelijk.

Perfecte match, ook voor macrofotografen

De M.Zuiko ED 12-45 mm F4.0 PRO is met zijn maximale vergroting van 0,25x (0,5x 35mm-equivalent) over het gehele zoombereik ook geschikt voor macrofotografie. De kortste scherpstelafstand is 12 cm in de groothoekstand en 23 cm in de telefotostand. Er zijn verschillende macro-effecten mogelijk, zoals Focus Stacking, waarbij op de camera één afbeelding wordt gegenereerd met een grote scherptediepte in focus van de voorgrond tot de achtergrond. De nieuwe flexibele standaardzoomlens is dé oplossing voor iedereen die met zo min mogelijk apparatuur maximale prestaties wil bereiken. Hij past perfect bij de OM-D E-M5 Mark III, die net zo flexibel, compact en licht van gewicht is. De camera heeft een weerbestendige afdichting, een hoogwaardige autofocusfunctie en een krachtig beeldstabilisatiesysteem. Ook de veelzijdige opnamefuncties, de kraakheldere beeldkwaliteit en de vele creatieve opties zullen zeker in de smaak vallen bij fotografen en filmmakers.

Lees ook: Macrofotograaf Astrid Brouwers; op zoek naar de gouden gloed

Geselecteerde accessoires

De OM-D E-M5 Mark III is volledig compatibel met het uitgebreide assortiment Micro Four Thirds-lenzen en -accessoires van Olympus. Hieronder vallen op maat gemaakte cameratassen en elektronische flitsers, evenals de gratis beeldbewerkings- en workflowsoftware Olympus Workspace en de app OI.Share voor smartphones.
Meer informatie is te vinden op www.olympus.nl/accessories.

Olympus OM-D Moviekit

De nieuwe OM-D moviekit is ideaal voor vloggers, filmmakers en YouTubers die graag licht reizen. De basis van de kit wordt gevormd door de veelzijdige E-M5 Mark III-camera met zijn hoogwaardige autofocusmogelijkheden, krachtige beeldstabilisatiesysteem en “OM-D Movie“-functies, die filmmakers een uitgebreid scala aan creatieve opties bieden. Ook bevat de kit de groothoeklens M.Zuiko Digital ED 12mm F2.0, de lineaire PCM-recorder LS-P4 van Olympus voor kristalhelder geluid en andere accessoires om gegarandeerd zorgeloos videocontent te creëren.

Waarom de Olympus-moviekit de juiste keuze is voor ambitieuze videomakers

Geavanceerde beeldtechnologie in een ultracompacte behuizing en een hoogwaardige groothoeklens geven moderne videomakers de veelzijdigheid die ze nodig hebben  Het ingebouwde 5-assige beeldstabilisatiesysteem van de camera laat bewegende beelden er nog helderder en scherper uitzien door ongewenste cameratrillingen te compenseren. Het zeer nauwkeurige fasedetectie-autofocussysteem (AF) met 121 kruispunten van Olympus brengt het volledige potentieel van het onderscheiden MSC-mechanisme (Movie & Still Compatible) naar boven, waardoor M.Zuiko-lenzen snel en stil automatisch kunnen scherpstellen, zonder “verspringende“ focus. Zo kan de focus in een filmscène niet meer verloren gaan en worden in vrijwel elke situatie of omgeving scherpe beelden geproduceerd. Met het draaibare LCD-touchscreen van de E-M5 Mark III houden creatievelingen en vloggers de volledige controle over de compositie en achtergrond en hebben ze snel en eenvoudig toegang tot een bedieningspaneel met de belangrijkste instellingen, zelfs bij het maken van zelfportretten of bij het hoog of laag houden van de camera. Dankzij de rechtstreeks en eenvoudig op de E-M5 Mark III aan te sluiten veelgeprezen audiorecorder LS-P4 van Olympus kunnen videoliefhebbers ervoor kiezen om geluid rechtstreeks in het filmbestand op te nemen en het meteen te uploaden, of om geluid en video in de nabewerking samen te voegen. Doordat zowel de camera als de audiorecorder echte Olympus-producten zijn, zijn volledige compatibiliteit en eenvoudige synchronisatie gegarandeerd. De Olympus LS-serie staat bekend om zijn compacte, strakke vormgeving en uitzonderlijke geluidskwaliteit. De LS-P4 biedt opnamen met geluid dat beter is dan cd-kwaliteit, met een frequentiespectrum tot 20 Hz - 20 kHz, en zorgt voor een rijk stereofonisch geluid. Bij hoge geluidsvolumes komen de mogelijkheid om geluidsdrukniveaus (SPL) tot 120 dB zonder clipping te verwerken en het veelgeprezen Olympus-ruisverminderingssysteem goed van pas. In de nieuwe firmwareversie 1.10 voor de LS-P4 is de Slate Tone-functie toegevoegd. Dit vergemakkelijkt het bewerken van geluidsbestanden en videosynchronisatie. De nieuwe Test Tone-functie helpt gebruikers het opnameniveau aan te passen voor optimale resultaten. Met Olympus Workspace versie 1.3 kunnen de audiobestanden van de opgenomen video eenvoudig worden vervangen door Hi-Res-geluid dat is opgenomen met Slate Tone.

Meegeleverde accessoires

Een meegeleverde GorillaPod van Joby en andere accessoires tillen de veelzijdigheid en het gemak voor videomakers naar een hoger niveau Naast de E-M5 Mark III-camera, de hoogwaardige M.Zuiko Digital ED 12mm F2.0-lens, een metalen zonnekap om het risico op verlaagd contrast en flare door zonlicht te minimaliseren, de audiorecorder LS-P4 van Olympus en andere nuttige accessoires, bevat de nieuwe filmkit ook een GorillaPod van Joby, waarmee de camera op vrijwel elk oppervlak kan worden geplaatst en die het maken van handheldopnamen ondersteunt. Bij het opnemen van geluid voor video's kan de LS-recorder worden gebruikt als afzonderlijk handheldapparaat of, door gebruik te maken van de meegeleverde antischok-adapter SM2 van Olympus en een 3,5mm-kabel (Olympus KA335), als een flexibele microfoon boven op de camera, om de synchronisatie in de nabewerking te vergemakkelijken. Het meegeleverde windscreen biedt bescherming tegen windgeruis bij het maken van opnamen in de buitenlucht.
Meer informatie over het opnemen van videocontent met camera's en audiorecorders van Olympus is te vinden op www.olympus.eu/video_sound.

Verkrijgbaarheid en prijzen

De nieuwe OM-D 12‑45mm F4 PRO-kit is vanaf half mei verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 1.599,00. De OM-D-moviekit is vanaf nu verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 1.999,00. De OM-D-camera's en M.Zuiko-lenzen worden geleverd met gratis zes maanden extra garantie wanneer ze worden geregistreerd via het MyOlympus-platform.

Lees ook: Beste beeldstabilisatie tot nu toe? introductie Olympus OM-D E-M1 Mark III

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel