Nu verkrijgbaar: DIGIFOTO 4.2020

Christel de Wolff 1327 0
Terwijl wij werkten aan deze editie liet de zomer in Nederland zich van haar beste - en warmste - kant zien. Velen hebben de zomervakantie al achter de rug, maar vergis je niet, ook wanneer dit nummer is verschenen, kunnen we nog lekker nazomeren in de tuin of op het balkon. DIGIFOTO 4.2020 is nu verkrijgbaar in alle boekhandels in de Benelux. En natuurlijk ook te bestellen in onze webshop!

Voor 5,95 haal je DIGIFOTO 4.2020 in huis. Ontvang je DIGIFOTO Magazine voortaan liever thuis op de deurmat? Neem dan een abonnement. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor € 8,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

DIGIFOTO 4.2020

In deze periode vertrekken veel mensen die niet gebonden zijn aan de zomervakantie alsnog op reis. De camera wordt natuurlijk niet vergeten.  Door de coronacrisis besloten veel mensen om op vakantie te gaan in eigen land. Aanvankelijk natuurlijk een flinke domper voor reislustige fotografen, maar ook zij komen er al snel achter dat je helemaal niet ver weg hoeft voor prachtige platen. Speciaal voor hen heeft Ellen van den Doel de tien mooiste fotolocaties van Nederland (en stiekem één in België) op een rij gezet. Ze vertelt er ook bij hoe je er het beste kunt fotograferen. Succes verzekerd dus! 

Lange sluitertijden en filters

Landschapsfotografen zweren bovendien bij lange sluitertijden en het gebruik van filters. Ervaren landschapsfotograaf Martijn Kort neemt je mee in zijn workflow van de voorbereiding tot aan slimme rekentrucjes voor de mooiste resultaten. Daarnaast voorziet hij je van bruikbare adviezen over het kiezen van een statief, onmisbaar bij het fotograferen met lange sluitertijden. Ook gaan we in gesprek met Karin de Bruin, die ons wist te verrassen met haar prachtige pastelkleurige landschapsbeelden.

Meteoren fotograferen

Tegen het einde van dit jaar beloven er zich weer schitterende taferelen voor de doen in de lucht. In december worden we getrakteerd op actieve meteorenzwermen, een feest om te fotograferen. Als de omstandigheden goed zijn, is het een kwestie van een donkere spot vinden en afwachten. Hoe je je het beste kunt voorbereiden op een nacht fotograferen lees je in deze editie. Ook de essentiële benodigdheden, accessoires en praktische tips komen aan bod.

Terug van vakantie

Als je terug komt van vakantie heb je waarschijnlijk geheugenkaarten vol met foto’s. Wanneer je er thuis achter komt dat foto’s net niet helemaal mooi zijn omdat de scherptediepte niet naar wens is, hebben we een mooie tutorial voor je. In een paar stappen legt Johan Elzenga uit hoe je de scherptediepte in een foto op een mooie en natuurlijke manier kunt bewerken. En voor wie graag een mooie (digitale) presentatie maakt van zijn of haar vakantiefoto’s hebben we ook een hele leuke tutorial waarin wordt uitgelegd hoe je gemakkelijk mooie doorschijnende tekst in je foto’s kunt zetten. 

Nieuws en reviews

Als altijd staan er natuurlijk ook mooie reviews voor je klaar. We gingen op pad met de Panasonic LUMIX S5, De Nikon Z 5 en de Tamron 28-200 f/2.8-5.6 Di III RXD. Ook waren we erg onder de indruk van de Olympus OM-D E-M10 Mark IV, met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. 

Nog veel meer!

Verder vind je in deze editie natuurlijk ook weer onze vaste rubrieken zoals Leren met Wilmar, de boeken en agenda-rubriek en natuurlijk zetten we weer een paar van jullie mooiste foto's in de spotlight.

DIGIFOTO webshop en abonnement

Voor 5,95 haal je DIGIFOTO 4.2020 in huis. Ontvang je onze magazines voortaan liever thuis op de deurmat? Neem dan een abonnement. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor € 8,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel