Bijzonder fotoboek van Steve Richard

Nu op Kickstarter: Aerial – Fine art-naaktfotografie met acrobaten

Redactie 2565 0
Vijf jaar lang is de Canadese fotograaf Steve Richard in zijn studio in de weer geweest met luchtacrobaten om deze op elegante en krachtige wijze vast te leggen. Nu heeft hij een selectie van 113 foto's die hij graag wil publiceren in een fotoboek en daarvoor vraagt hij jouw hulp.

Steve Richard heeft in zijn studio een enorme set gebouwd met grote achtergronddoeken waar de acrobaten hun kunsten kunnen vertonen. Aan elke uiteindelijke foto zijn vaak wel honderd foto's voorafgegaan waarbij er steeds kleine aanpassingen werden gemaakt aan het licht, lichaamstaal en de vorm tot Richard tevreden was. Richard ziet zichzelf meer als beeldhouwer en illusionist als fotograaf en wil de foto zo perfect mogelijk in de camera maken en zo weinig mogelijk aan te passen in de nabewerking. Dit vraagt veel van de luchtacrobaten die elke foto weer een lichamelijk zeer knappe prestatie moeten leveren, maar de acrobaten doen het graag.

Lees ook: Fotograaf en naaktmodel werken 10 jaar samen, recreëren eerste shoot

 

Aerial op Kickstarter

Steve Richard is al vijf jaar bezig met dit project en al het voorwerk voor het boek is gedaan. Alle foto's zijn gemaakt, uitgezocht en bewerkt, en Richard heeft alleen nog financiering nodig om het boekontwerp af te ronden, te laten afdrukken en te distribueren. Richard hoopt eind deze maand het project gefinancierd te hebben en de boeken van vanaf september te kunnen versturen naar mensen die de Kickstarter-campagne hebben ondersteund.

Kijk voor meer foto's, informatie en om het project te ondersteunen op deze website.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie