Levensgevaarlijke selfies

'no-selfie zones' ingesteld om fatale ongelukken te voorkomen

Christel de Wolff 723 0
Aan de kust van India zijn onlangs vierentwintig 'no-selfie zones' ingesteld nadat verschillende pogingen om de perfecte selfie te maken fataal waren afgelopen.

Er circuleren wereldwijd al langere tijd gruwelijke verhalen over hoe naïeve selfie-makers serieuze verwondingen opliepen of zelfs kwamen te overlijden, maar in India ligt het aantal 'selfie deaths' veel hoger dan in welk ander land op de wereld dan ook. De absolute druppel was dat onlangs twee toeristen in Tamil Nadu verongelukten toen ze op levensgevaarlijke rotspartijen nabij de zee klommen om zo'n felbegeerde portretfoto te maken.

Het gaat meestal mis in de buurt van water, rotsen en voertuigen. Daarom heeft de provincie Goa besloten om waarschuwingsborden te plaatsen bij gevaarlijke locaties zoals kliffen, stranden en meren in het populaire gebied waar jaarlijks zo'n zes miljoen toeristen naartoe reizen.

Goa's 'no-selfie zone' waarschuwingsbord.

De vraag is of deze borden binnenkort ook op andere plaatsen en in andere landen zullen worden geplaats en of het kan helpen in het terugbrengen van deze onnodige ongelukken. Wat zijn jouw ervaringen? Heb je wel eens een gevaarlijke stunt uitgehaald om een spectaculaire foto te maken?

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel