Nikon presenteert The Human Prompt: The Creative Athlete & The Z6III

Redactie DIGIFOTO Pro 365

Nikon presenteert The Human Prompt: The Creative Athlete & The Z6III, een serie foto's en video's van vier inspirerende beeldmakers die elk de zojuist gelanceerde Z6III gebruiken als hun artistieke instrument.

De zomer van 2024 is er een vol actie en grote sportevenementen in heel Europa. Ook in deze unieke campagne staat sportiviteit centraal, maar worden de schijnwerpers gericht op een ander soort atleet. Aan beeldmakers Rachel BigsbyLittle ShaoJan Vincent Kleine en Dani K Monteiro is gevraagd om hun eigen interpretatie van sportiviteit in hun werk in beeld te brengen, van natuurfotografie tot straatfotografie.

De deelnemende beeldmakers hebben ieder een eigen unieke stijl, maar delen dezelfde passie voor het maken van foto's en video's. Zij gingen aan de slag met de nieuwe Z6III en probeerden de belangrijkste functies van de camera uit om uitzonderlijke prestaties neer te zetten. Van de functie voor-ontspan-opnamen en de elektronische snelheid van 120 bps van de Z6III tot de elektronische zoeker met hoge resolutie en helderheid.

The Creative Athlete & The Z6III is de tweede serie uit 'The Human Prompt'. In plaats van Artificial Intelligence (AI) te gebruiken, daagt Nikon beeldmakers uit door hen een eigen prompt te geven om hun creatief denken op gang te brengen en creatieve proces vast te leggen.

De vier beeldmakers reisden af naar Kaapstad, Zuid-Afrika, om hun missie te volbrengen. In hun eigen tak van sport moesten ze 'dat perfecte shot' weten te maken. Onverwacht kregen de makers nog een extra taak: ze moesten in duo’s samenwerken en elkaar vastleggen met de Z6III. Dat zorgde voor unieke momenten voor én achter de schermen.

Natuurfotograaf Rachel Bigsby werd gekoppeld aan actiefotograaf Little Shao en landschapsfotograaf Jan Vincent Kleine werkte samen met commercieel sportfotograaf Dani K Monteiro. Door deze unieke samenwerkingen konden de beeldmakers elkaar een spiegel voorhouden en tegelijkertijd hun eigen persoonlijke kijk op The Creative Athlete vastleggen.

 Little Shao gebruikt de Z6III om zijn artistieke beeld van een skateboarder in de lucht vast te leggen voor The Human Prompt: Creative Athlete

Stefan Maier, Senior General Manager Marketing, Nikon Europe B.V.: "We zijn ontzettend verheugd dat we nu eindelijk The Creative Athlete kunnen delen en het adembenemende werk van deze vier buitengewone beeldmakers kunnen laten zien. Hun vakkundige werk beeldt innovatie en creativiteit uit, waarbij ze de Z6III hebben gebruikt om hun verhaal kracht te geven en dit met verbluffende, snelle opnamen vast te leggen. In de aanloop naar een volle sportzomer wilden we stilstaan bij de verschillende nuances van sportiviteit. We willen mensen uitnodigen om door de lens van de beeldmakers te kijken en stil te staan bij de schoonheid van deze dynamische momenten, gevangen in de tijd".

 Jan Vincent Kleine gebruikt de Z6III als een compacte video-opstelling om de sensatie van de klim vast te leggen voor The Human Prompt: Creative Athlete

The Human Prompt: The Creative Athlete & The Z6III staat in het teken van de lancering van de nieuwe Z6III camera. De Z6III is een flexibele en creatieve powerhouse die prachtig gedetailleerde foto's en interne 6K/60P (RAW) video-opnamen kan maken. De Z6III is compact, maar krachtig en bevat functies uit de Z8 en Z9. De camera komt met hoge prestatieniveaus en is een toevoeging aan Nikon’s full-frame camera’s in het middensegment. Ook is het een interessante upgrade voor fotografen en videografen die hun vaardigheden willen perfectioneren, terwijl hun set-up ultracompact blijft.

The Human Prompt: Creative Athlete & Z6III is nu te zien op het Nikon YouTube-kanaal, met elke week nieuwe afleveringen. 

 

 

afbeelding van sanders.clipboardmedia_181048

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie