Eye AF voor Nikon Z-systeem

Nikon komt met nieuwe firmware voor het Z-systeem

Remco Stunnenberg 415 0
Nikon komt met nieuwe firmware voor het vorig jaar gelanceerde Z-systeem. Deze firmware maakt Eye AF mogelijk. Daarnaast werkt Nikon aan een functie die het mogelijk maakt om met behulp van ProRes RAW-codec RAW videobeelden te maken met de Nikon Z6 en de Nikon Z7.

Dit nieuws maakte Nikon vandaag bekend tijdens de CES 2019, een van 's werelds grootste internationale beurzen voor consumentenelektronica. Deze beurs wordt jaarlijks gehouden in Las Vegas (Nevada).

NIKKOR Z 14–30mm f/4 S

Gisteren kwam uit Las Vegas al het nieuws dat Nikon in april de De NIKKOR Z 14–30mm f/4 S lanceert, het eerste full-frame ultragroothoekobjectief ter wereld met een plat voorste element. Met deze unieke ontwerpeigenschap kun je 82mm-filters gebruiken zonder grote filterhouders. Fotografen krijgen meer controle en meer vrijheid of ze nu landschappen, stadsgezichten, architectuur of interieurs fotograferen of video's opnemen.

Lees ook: Nieuw: NIKKOR Z 14–30mm f/4 S

Binnenkort beschikbaar

De Eye AF functie zorgt voor een gemakkelijke detectie van de ogen van het onderwerp. Hierdoor wordt het scherpstellen eenvoudiger. Met name bij portret- en straatfotografie is dit een geweldige feature.

De vernieuwde firmware die dit mogelijk maakt, komt binnenkort beschikbaar voor het Nikon Z-systeem..

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco