Nikon introduceert twee nieuwe NIKKOR Z-objectieven

Christel de Wolff 824 0
Het betreffen ultragroothoekobjectief NIKKOR Z 20mm f/1.8 S en telezoomobjectief NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Beide objectieven hebben een snelle, stille en vloeiende scherpstelling en zijn goed afgedicht ter bescherming tegen stof en vocht.

De NIKKOR Z 20mm f/1.8 S is de nieuwste toevoeging tot de krachtige S-lijn f/1.8 objectieven van het Nikon Z assortiment. Wanneer breed niet breed genoeg is, is dit lichtsterke ultragroothoekobjectief van 20 mm met een vaste brandpuntsafstand een goede keuze. De grote Z-vatting en het f/1.8-diafragma met negen afgeronde lamellen zorgen voor uitzonderlijke prestaties bij elk soort licht. De scherpte is uitstekend van rand tot rand en uitzonderlijk op korte afstand dankzij de kortste scherpstelafstand van slechts 0,20 m. ED-glas en Nikon's anti-reflecterende Nano Crystal Coat gaan beeldschaduwen en lichtvlekken tegen. Dit objectief voor systeemcamera's legt, ongeacht de instelling, zo veel meer van het beeld vast.

De Nikon Z-familie is tevens uitgebreid met de NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Een perfect objectief voor op reis. Als een van de meest compacte telezoomobjectieven die momenteel verkrijgbaar zijn, past het gemakkelijk in een kleinere fototas. De grote Z-vatting biedt mogelijkheden voor een uniek ontwerp waarbij grotere lenselementen naar achteren zijn geplaatst. Dit biedt een uitstekende balans en bediening. Het optische ontwerp staat garant voor scherpe beelden met levendige kleuren en een diep contrast, ongeacht of je groothoek- of teleopnamen maakt. 

Wijde blik: Nikon Z 20mm f/1.8 S

 • Lichtsterk f/1.8-ultragroothoekobjectief voor systeemcamera's. Scherp van rand tot rand en uitstekend bij weinig licht
 • De scherpte is uitstekend en uitzonderlijk op korte afstand. Met een kortste scherpstelafstand van slechts 0,20 m heb je de volledige controle over het beeld, van close-up tot oneindig
 • Dankzij het geavanceerde optische ontwerp zijn prachtige stereffecten en een natuurlijk ogende bokeh mogelijk
 • ED-glas en asferische lenselementen corrigeren chromatische aberraties en Nikon's antireflecterende Nano Crystal Coat gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen.
 • Perfect voor video. De scherpstelling is snel, vloeiend en stil. Focus breathing is vrijwel helemaal verdwenen.
 • Weerbestendig. Elk bewegend onderdeel van de objectiefcilinder is afgedicht om stof en vocht buiten te houden.

Voor reisfotografie: Nikon Z 24-200mm f/4-6.3 VR

 • Ultracompact full-frame objectief voor een systeemcamera met een bereik van groothoek tot telezoom van 24 tot 200 mm.
 • Weegt slechts 570 gram en past gemakkelijk in een kleinere fototas. De zoomvergrendeling houdt het objectief volledig ingetrokken wanneer het in een tas is opgeborgen
 • Scherpe close-ups. Een kortste scherpstelafstand van slechts 0,5 m bij 24 mm en 0,7 m bij 200 mm.
 • Zeer geschikt voor video. Autofocus is fluisterstil. Variatie in brandpuntsafstand wordt verminderd, net als focus-shift tijdens zoomen.
 • Asferisch ED-glas en asferische lenselementen staan garant voor minimale vertekening over het hele zoombereik. Nikon's ARNEO Coat gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen voor heldere beelden.
 • Het objectief is afgedicht ter bescherming tegen stof en vocht. Een fluorcoat stoot stof en vuil effectief af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

Beschikbaarheid en prijs

De Nikon Z 20mm f/1.8 S is beschikbaar vanaf 19 maart 2020 voor een adviesprijs van € 1249,-. De Nikon 24-200mm f/4-6.3 VR is beschikbaar vanaf 16 april 2020 voor een adviesprijs van € 999,-.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel