Perfecte semi-groothoek

Nikon introduceert het Nikkor Z 24MM F/1.8 Groothoekobjectief

Siem van Woerkom 915
Nikon breidt haar assortiment f/1.8-vast-brandpunt-objectieven voor de Z7 en Z6 systeemcamera’s uit met de NIKKOR Z 24mm f/1.8 S.

Prachtig objectief

'De 24 mm f/1.8 S is geoptimaliseerd voor het vastleggen van alles van stadsgezichten tot omgevingsportretten en is gebouwd om te profiteren van de Z-lijn van Nikon, voor de ultieme combinatie van snelle, heldere en scherpe prestaties in bijna alle lichtomstandigheden,' zegt Nikon.

Dit vast-brandpunt-objectief van 24 mm stelt snel scherp en produceert een prachtige scherpte van rand tot rand, zelfs bij gebruik van het grootste diafragma van f/1.8. Met een minimale scherpstelafstand van slechts 0,25 m hebben gebruikers zeer veel controle over het beeld, van close-up tot oneindig. De bokeh is prachtig zacht en natuurlijk en lichtvlekken worden effectief tegengegaan, zelfs in situaties met tegenlicht.

Uitstekende bouwkwaliteit

Kenmerken en specificaties van de lens omvatten o.a 12 elementen in 10 groepen, een maximale vergroting van 0,15x, een afgerond diafragma met 9 lamellen voor 'prachtige cirkelvormige bokeh', een stof- en druppelbestendig magnesiumlegeringontwerp, een Nano Crystal Coat die ghosting en flares tegen taat, vier asferische elementen naast een extra-low dispersion (ED) -element om aberratie tegen te gaan, een filterdraad van 72 mm en een gewicht van 450 g.

Voor video-opnamen heeft de lens een vrijwel stille autofocus (dankzij de stappenmotoren), verminderde 'breathing' en een aanpasbare bedieningsring.

De NIKKOR Z 24mm f/1.8 S is beschikbaar vanaf 17 oktober voor een consumentenadviesprijs van €1199,-.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem