NIKON INTRODUCEERT DE NIKKOR Z 600MM f/6.3 VR S

Kasper Knoester 700 0

Nikon breidt vandaag haar assortiment lichte S-Line superteleobjectieven uit met het NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S full-frame objectief met vast brandpunt. Dit scherpe 600mm objectief is gemaakt om uit de hand te fotograferen en biedt een fantastische beeldkwaliteit. Van wilde dieren en vogels tot motorsport, vliegtuigen en meer, fotografen kunnen dit perfect vastleggen waarbij alle details van de snelheid, kracht en elegantie van verafgelegen onderwerpen goed tot uiting komen.

De NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S weegt circa 1470 gram (met statiefgondel) en is daarmee het lichtste 600mm objectief met vast brandpunt in zijn klasse. Omdat het zwaartepunt zich dichter bij de camerabody bevindt, is dit een uitzonderlijk goed uitgebalanceerd objectief waarmee gemakkelijk opnamen uit de hand kunnen worden gemaakt. Hierdoor kunnen fotografen, ondanks de lengte van 600mm, vloeiende opnamen maken van onderwerpen in de lucht en deze goed blijven kadreren of blijven volgen tijdens het pannen.

Of je nu foto's maakt of video’s opneemt, de hoogwaardige optiek van Nikon produceert schitterende en scherpe beelden met een aangename bokeh die alleen een S-Line objectief met vast brandpunt kan leveren. Zelfs als je door stof, of recht tegen de zonsondergang in fotografeert, zijn beelden bij elk diafragma fantastisch scherp en helder. Zo kunnen fotografen bij schemer, zonsopkomst of in dichte bebossing werken met een VR-beeldstabilisatie van maximaal 6,0 stops om stabiele, scherpe opnamen te maken.

Fotografen en videografen die opnamen maken van wilde dieren en vogels zullen de stille, nauwkeurige autofocus waarderen die vrijwel geluidloos onderwerpen volgt en erop scherpstelt.

Dankzij zijn uitstekende afdichting is dit lichte 600mm objectief helemaal klaar voor extreme omstandigheden en slecht weer.2 Daarbij kunnen gebruikers die nog meer bereik willen de NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S zonder resolutieverlies combineren met een teleconverter uit de Z-serie.

Matthieu van Vliet, General Manager SAS bij Nikon Europe: "Met ons nieuwe 600mm f/6.3 S-Line objectief kun je ongelooflijk mooie opnamen maken uit de hand. Rijke kleuren, heldere texturen en optioneel met bokeh. Met dit nieuwe objectief, de 400mm f/4.5 en de 800mm f/6.3 S-Line objectieven biedt Nikon steeds meer opties voor beeldmakers die flexibel en licht op stap willen met een krachtig superteleobjectief."

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S

Het lichtste 600mm objectief met vast brandpunt in zijn klasse: dit superteleobjectief met vast brandpunt weegt circa 1470 gram (met statiefgondel) en zijn zwaartepunt bevindt zich voor een optimale balans dichter bij de camerabody.

Hoogwaardige S-Line optiek: SR- en ED-glas gaat aberraties en kleurranden tegen. Nano Crystal Coat gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen voor een fantastische helderheid.

Altijd nauwkeurige AF-tracking: van vliegtuig aerobatics tot vogels die voorbij vliegen of een vluchtig moment van oogcontact. Dit superteleobjectief kan onderwerpen vrijwel geluidloos volgen en erop scherpstellen.

VR-beeldstabilisatie tot 6 stops: optische vibratiereductie (VR) in het objectief biedt een beeldstabilisatie die equivalent is met die van opnamen bij 5,5 stops langzamer of bij 6,0 stops met een Z-camera die Synchro VR ondersteunt.

Uitstekende afdichting: rubberen afdichtingen beschermen alle bewegende delen, inclusief de objectiefvatting, tegen stof, vuil en vocht. Nikons fluorcoat zorgt ervoor dat het voorste element eenvoudig is schoon te maken.

Intuïtieve bediening met de vinger: functies kunnen worden toegewezen aan de L-Fn-knoppen en de geluidloze instelring. Gebruik de geheugen instelknop om je opgeslagen scherpstelafstand direct op te roepen.

Scherp, zelfs met een teleconverter: elk voordeel van de krachtige AF en VR van dit objectief is beschikbaar bij gebruik van Z-teleconverters. Het bereik kan met 2x (tot 1200 mm) of 1,4x (tot 840 mm) worden vergroot.

Beschikbaarheid en prijs

De NIKKOR Z 600mm f/6.3 VR S is vanaf eind oktober 2023 verkrijgbaar voor een adviesprijs van EUR 5799,-.

VOETNOTEN

Op basis van CIPA-normen: in de stand NORMAAL zijn 6,0 correctiestops mogelijk wanneer het objectief wordt gebruikt met een Z-camera die Synchro VR ondersteunt. 5,5 correctiestops zijn mogelijk wanneer het objectief is bevestigd op een systeemcamera met een kleinbeeldformaat beeldsensor.

Dit objectief is niet in alle situaties en onder alle omstandigheden gegarandeerd stofbestendig en druipwaterdicht.