Niikon introduceert superteleobjectief NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

Redactie DIGIFO... 753 0
Nikon breidt haar assortiment professionele superteleobjectieven uit met de NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S. Met zijn ingebouwde tel converter en hoogwaardige AF-prestaties is dit superteleobjectief met vast brandpunt een ideale keuze voor sport- en natuurfotografen.

Hoogwaardige optiek zorgt voor een constant adembenemende beeldkwaliteit, of je nu fotografeert op 600 mm of op 840 mm wanneer de 1,4x-teleconverter is geactiveerd.

Van snelle motorsport tot onvoorspelbare wilde dieren: fotografen die in veeleisende situaties werken, plukken bij elke opnamesessie de vruchten van dit superteleobjectief. Het Silky Swift-scherpstelsysteem zorgt voor een snelle en stille autofocus met nauwkeurige onderwerp registratie en tracking. Nikons toonaangevende anti-reflecterende Meso Amorphous Coat gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen, zelfs wanneer je opnamen maakt met diverse lichtbronnen in het beeld. De krachtige VR in het objectief biedt tot 5,5 correctiestops voor stabiele opnamen in elke situatie. Daarnaast geven de aanpasbare bedieningselementen je uitzonderlijke operationele veelzijdigheid. Fotografen die meer bereik nodig hebben, kunnen direct de ingebouwde tel converter inschakelen zonder hun greep te verplaatsen of hun ogen van het onderwerp af te halen.

De NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S is perfect uitgebalanceerd of je nu opnamen uit de hand maakt of met een statief. Het zwaartepunt bevindt zich namelijk in het midden van de statiefbevestiging voor een stabielere bediening en minder belasting. Dankzij de weerbestendige afdichting kun je alle uitdagende omgevingen aan. Bovendien heeft dit superteleobjectief een zeer lichte constructie van slechts 3260 gram. Door de afmetingen past hij zelfs in een fototas die voldoet aan de handbagage-eisen van de meeste luchtvaartmaatschappijen.

Matthieu van Vliet General Manager SAS: “Net als zijn broertje (de 400mm f/2.8 TC VR S) beschikt het professioneel superteleobjectief NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S ook over Nikons meest geavanceerde optiek en scherpsteltechnologie voor ongeëvenaarde prestaties. Van de moeilijkste locaties tot de meest onvoorspelbare onderwerpen: je opname lukt altijd, wat er ook gebeurt.”

Overzicht van belangrijke kenmerken: NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S

  • Ingebouwde 1,4x-teleconverter: met één druk op de schakelaar aan de rechterkant van het objectief kun je de tel converter activeren en dit f/4-objectief met vast brandpunt van 600 mm transformeren tot een f/5.6-objectief van 840 mm.
  • Hoogstaande AF: autofocus wordt aangedreven door een Silky Swift voice coil motor en een optische ABS-encoder van Nikon die de positie van het objectief met absolute nauwkeurigheid detecteert en doorgeeft.
  • Verfijnde details: scherpte is uitstekend over het hele beeld, zelfs wanneer je fotografeert met open diafragma, en de bokeh is prachtig vloeiend en afgerond.
  • Krachtige vibratiereductie in het objectief: biedt een voordeel van 5,5 stops wanneer je een systeemcamera van Nikon gebruikt die Synchro VR ondersteunt.
  • Meso Amorphous Coat: gaat beeldschaduwen en lichtvlekken tegen door invallend licht uit zowel diagonale als verticale richtingen te neutraliseren.
  • Robuust: afdichting rond alle bewegende delen en de objectiefvatting houdt stof en vocht buiten. Nikons fluorcoat beschermt het voorste element.
  • Uitgebalanceerd: het zwaartepunt van het objectief bevindt zich in het midden van de statiefbevestiging voor een stabielere bediening en minder belasting.
  • Aanpasbaar: functies kunnen worden toegewezen aan de Fn-ring, evenals aan de Fn-knoppen, scherpstelring en geluidloze instelring. Scherpstelafstanden opslaan gaat eenvoudig met de memory-set knop.
  • Vliegtuigvriendelijk: compact en licht genoeg om in een fototas te passen die voldoet aan de handbagage-eisen van de meeste luchtvaartmaatschappijen.
  • Compatibiliteit: ondersteunt het gebruik van de Z TELECONVERTER TC-1.4x en Z TELECONVERTER TC-2.0x.

Beschikbaarheid en prijs

De NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S is vanaf eind november verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 17.249,-

Voetnoot:

Bij dit objectief wordt stofbestendigheid en druipwaterdichtheid niet in alle situaties en onder alle omstandigheden gegarandeerd.

Op basis van CIPA-normen biedt de in het objectief ingebouwde optische VR 5,0 correctiestops (of 5,5 stops met Synchro VR) in de stand NORMAAL. Deze waarde wordt bereikt bij bevestiging op een systeemcamera met een kleinbeeldformaat beeldsensor.

Disclaimer:

De firmware van de NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S moet voor gebruik worden bijgewerkt tot de laatste beschikbare versie.

Ga voor meer informatie over de producten van Nikon naar: www.europe-nikon.com

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie