Nieuw: Leica SOFORT 2 hybride instant camera met elegant design

Kasper Knoester 513 0

Transcontinenta BV kondigt, als distributeur van Leica in Nederland, de tweede generatie van de populaire Leica instant camera aan, de Leica SOFORT 2.

In de begindagen van de fotografie zaten er uren tot dagen tussen het moment van het vastleggen van een foto en het bekijken van het resultaat. Sinds 1947 boden instant camera's een nieuwe fotografie-ervaring, die vooral in de jaren 70 en 80 een cultstatus verwierf. Toen symboliseerde de direct afgedrukte foto versnelling, terwijl het in de snelle wereld van vandaag een moment van aandacht en opluchting is. Het is geen wonder dat de fascinatie voor instant fotografie weer opbloeit, en nu, met de Leica SOFORT 2, introduceert Leica Camera AG de tweede generatie van hun instant camera. Deze hybride camera combineert naadloos vluchtige digitale momenten met de duurzame analoge wereld.

Het moderne, minimalistische en elegante uiterlijk van de SOFORT 2 getuigt van de expertise van Leica op het gebied van industrieel ontwerp. De merkbeleving van Leica wordt consequent voortgezet bij de bediening van de SOFORT 2, aangezien de gebruiksvriendelijke menustructuur en knoppenindeling overeenkomen met die van andere digitale Leica camera's.

Hybride instant camera

Nieuw bij de SOFORT 2 is vooral de optie om digitale foto's permanent op te slaan en de beste opnamen te kiezen voordat je ze afdrukt. Dit omvat alle foto's op je smartphone en foto's gemaakt met andere Leica camera's, die al zijn opgeslagen in de fotogalerij van de naadloos verbonden Leica FOTOS App. Deze foto's kunnen via de app naar de camera worden overgezet en als instant foto worden afgedrukt. Trek gewoon aan de handmatige printhendel op de camera en seconden later heb je de afdruk op Instax Mini-fotopapier in handen. Leica biedt exclusief fotopapier voor prints met een warmwit of goud kader.

Gebruiksvriendelijk, minimalistisch en stijlvol. De nieuwe Leica SOFORT 2 is verkrijgbaar in zwart, rood en wit en presenteert zichzelf als een camera die snel een vaste plek zal vinden in het gezin, bij evenementen en tijdens reizen, om bijzondere gedeelde ervaringen te creëren. Tal van leuke functies helpen verder bij het creatief vastleggen van momenten: de selfie-stand met een aparte ontspanknop aan de voorkant, de landschapsmodus met een groothoekkarakter, de macrostand voor close-ups tot 10 cm, evenals 10 objectieven en 10 filmeffecten om je creativiteit de vrije loop te laten.

Veelzijdige accessoires

De accessoires zijn net zo veelzijdig als de Leica SOFORT 2 zelf. Stijlvolle houten fotolijstjes laten de prints mooi uitkomen. Polsbandjes, draagriemen, tassen en andere accessoires van hoge kwaliteit benadrukken de individualiteit en creativiteit van de camera, en nog belangrijker, de mensen die de camera gebruiken om speciale momenten vast te leggen en te delen, of het nu analoge foto's zijn of digitale momenten op sociale media.

Verkrijgbaarheid en prijs

De Leica SOFORT 2 is vanaf 9 november 2023 verkrijgbaar bij de Leica Store AmsterdamLeica Store Lisse en de geautoriseerde Leica dealers in Nederland. De adviesprijs bedraagt 379,- inclusief btw.