Nederlandse Fotograaf Arjen Schmitz genomineerd voor Sony World Photography Awards 2013

Redactie DIGIFO... 3862 1
De Nederlandse fotograaf Arjen Schmitz is genomineerd voor Sony World Photography Award 2013. Hij maakt kans op de titel 'fotograaf van het jaar 2013' in de categorie 'Landscape', onderdeel van de professionele SWPA-competitie.

De overall winnaar van de SWPA-competitie krijgt uiteindelijk de prestigieuze L'Iris d'Or Sony World Photography Award: Photographer of the Year 2013. Hij treedt toe tot de World Photographic Academy en krijgt daarnaast 25.000 dollar en een volledige Sony Alpha SLT camera-uitrusting. De SWPA-awards bestaan uit verschillende wedstrijden voor fotografen van verschillende niveaus. Dit jaar koos de jury de winnaars uit ruim 122.000 afbeeldingen uit 170 landen; het grootste aantal inzendingen ooit.

Eerder Nederlandse winnaars en genomineerden waren o.a. Robin Utrecht en Rob Hoornstra.

Sony World Photography Awards

Voor het derde jaar op rij worden de Sony World Photography Awards bekend gemaakt in Somserset House, Londen. Vanaf 2007 werd het World Photography Festival (nu World Photo, Londen) en de Sony World Photography Awards-tentoonstelling gehouden in Cannes. World Photo, Londen vindt plaats van 26 april tot en met 12 mei 2013. Tijdens deze fotofestivaldagen zijn er naast het Awards Gala op 25 april, waar de uiteindelijke winnaars worden aangekondigd, verschillende events, seminars, workshops en tentoonstellingen.

Meer informatie en een overzicht van alle winnaars staat op de internationale perssite van Sony of het Engelstalige persbericht op de SWPA- site. Lees hier ook meer over alle SWPA-genomineerden wereldwijd, de jury, de award-ceremonie, het festivalprogramma en het laatste nieuws.

Arjen

Foto's © Arjen Scmitz, Nederland, Professional Nominee, Landscape, courtesy of Sony World Photography Awards 2013

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Max van Son

Bij de Sony World Photography Awards 2013 is in de Professional Shortlist ook Robin Utrecht genomineerd in
de categorie Sport. In de Open Shortlist is Max van Son opgenomen in de categorie Architecture.