Nationale winnaars SWPA 2015 bekendgemaakt

Redactie DIGIFO... 1147 0
Fotograaf Michael Echteld is uitgeroepen tot winnaar van de Netherlands National Award, onderdeel van de Sony World Photography Awards 2015. Zijn foto, getiteld 'Looking up the Torre de Mangia', is gekozen tot beste foto van een Nederlandse fotograaf in de tien Open categorieën.

Echteld maakte de foto in de Italiaanse stad Siena, op het binnenplein van het Pallazzo Publico. 'Als je vanaf die plek recht omhoog kijkt, zie je dat er sprake is van prachtige patronen en symmetrie', legt de winnaar uit. 'De asymmetrische positie van de toren verstoort die symmetrie op een mooie manier. Het licht bij deze foto was lastig. Ik maakte vijf verschillende belichtingen, en heb die bij het nabewerken samengevoegd.'

Foto: Michael Echteld
Foto © Michael Echteld, 1st Place, Netherlands National Award, 2015 Sony World Photography Awards

Prijzen

Met zijn foto wint de Leidense Echteld een Sony A7 II en mag hij het gala van de Sony World Photography Awards in Londen bijwonen. Bovendien wordt zijn foto getoond tijdens de expositie van de Sony World Photography Awards in het Somerset House te Londen. Deze expositie loopt van 24 april tot 10 mei. Achter Echteld eindigden Theo de Witte en Lione Bakker respectievelijk op de tweede en derde plaats voor de Netherlands National Award.

Belgische winnaars

Bij de Belgische inzendingen behaalde Eric T'Kindt de eerste plaats. De tweede plaats was voor Bernard Caelen, Nathan Verstraete werd derde. De drie beste foto's uit Nederland, België en alle andere landen zijn hier te bekijken.

SWPA Eric T'Kindt
Foto © Eric T'Kindt, 1st Place, Netherlands National Award, 2015 Sony World Photography Awards

Sony World Photography Awards

Iedere fotograaf kan zijn of haar beste foto's inzenden voor de jaarlijkse Sony World Photography Awards. De foto's worden gejureerd door de World Photography Organisation en een geselecteerde jury van de World Photographic Acadamy.

Fotografen kunnen hun werk inzenden in de categorieën Professional, Open, Youth en Mobile Phone. Daarnaast worden er nationale awards uitgereikt aan de beste foto per land. Dit jaar waren er 173.000 inzendingen, vanuit 171 verschillende landen. Op 23 april worden de Sony World Photography Awards uitgereikt.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie