Live stream NASA

NASA heeft een 24 uur live stream

Aimée van Vuuren 262 0
Heb je het altijd al gaaf gevonden om te zien hoe er wordt voorbereid op een reis naar Mars? NASA heeft een 24 uur per dag live stream zodat je kan meekijken tijdens de bouw van de nieuwe Mars 2020 rover.

Californië, NASA

In Pasadena, Californië heeft NASA een nieuwe kamer bij het Jet Propulsion Laboratory waar zij de nieuwe Mars 2020 rover aan het bouwen zijn. Ze hebben een camera geïnstalleerd waarmee liefhebbers live kunnen meekijken met de werkzaamheden.

Projectmanager van Mars 2020 John McNamee vertelt: ‘Er gebeurt zoveel en er vinden veel veranderingen plaats in de schone kamer, ik kom er elk moment dat het kan. Het is geweldig om een deel van onze reis naar Mars te delen met de mensen wanneer we maar willen.’

Lees ook: Star Trek logo gevonden op Mars

Mars 2020 rover

De nieuwe rover zou volgens NASA komend jaar opstijgen. In februari 2021 zou hij moeten landen op mars met de missie om te controleren of de regio’s bewoonbaar zijn geweest.

De bouw van de Mars 2020 is gebaseerd op de bouw van ‘Curiosity’, een rover die momenteel nog op Mars ronddwaalt. Curiosity is ongeveer zo groot als een auto: 3 meter lang, 2,7 meter breed, 2,2 meter hoog en 1.050 kg zwaar.

Mocht je benieuwd zijn, bekijk dan de live stream van NASA hieronder.

 

 

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée