Mustsee: verzameling met 4500 camera's

Mustsee: verzameling met 4500 camera's

Nadja Geskus 1598
Het is de droom van elke fotograaf om een prachtige verzameling camera's te hebben. Dilish Parekh heeft deze droom meer dan waar gemaakt en daarmee zelfs een Guinness World Record neergezet. Dheerankur Upasak maakte een korte film over Dilish Parekh en zijn verzameling van 4500 antieke camera's.

Verzameling

In 1970 begon Parekh met het verzamelen van antieke camera's. Zijn vader gaf hem zijn eerste antieke camera en sindsdien is Parekh niet meer gestopt met verzamelen. Hij was dan ook zeer behendig geworden in het vinden van camera's voor de juiste prijs. Voor maximaal 15 dollar schafte hij een antieke camera aan. Zo breidde hij zijn verzameling uit tot de grootste die er bestaat. Er zitten een aantal prachtige exemplaren tussen, maar één van de mooiste is misschien toch wel de Leica 150 Reporter. Deze camera is op het moment $80.000,- waard. 

 

 

Uitbreiden

Parekh zijn verzameling is nog niet groot genoeg en hij is er dan ook zeker van dat zijn collectie verder uitgebreid zal worden. Zelf denkt hij dat het zeer onwaarschijnlijk is dat iemand hem inhaalt met een verzameling camera's. Als iemand elke dag 1 nieuwe camera zou aanschaffen, dan is diegene alsnog 12 jaar bezig om hem in te halen. Daarnaast verzamelt Perekh zelf ook nog door, dus zou het nóg langer voor diegene duren. 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja