De dubbele geboorte

Mustsee: Het verhaal van de eerste telefooncamera

Redactie DIGIFO... 1463 0
Het is tegenwoordig bijna niet meer voor te stellen, maar tot voorkort was het absoluut ondenkbaar om een foto te maken en die direct met al je vrienden te delen. De iPhone bestaat pas 10 jaar en Instagram verscheen nog geen 7 jaar geleden. Het begin van dit alles? Een ingenieur die 20 jaar geleden de geboorte van zijn dochter wilde vastleggen. En van dit verhaal is een video verschenen.

In juni 1997 was ingenieur Phillipe Kahn thuis aan het werk toen zijn hoogzwangere vrouw weeën kreeg en naar het ziekenhuis moest om te bevallen. Kahn nam zijn laptop en digitale camera mee zodat hij zo snel mogelijk een foto van zijn kersverse dochter kon maken, maar kwam er in het ziekenhuis achter dat hij geen internetverbinding kon maken. Hij ging aan de slag met zijn mobiele telefoon, zijn autotelefoon en een soldeerijzer flanste de eerste telefooncamera in elkaar.

 

Lees ook: Camera belangrijkste onderdeel van smartphone
Lees ook: Geschiedenisles: de eerste digitale camera's

Eerste reacties

Toen de vrouw van Kahn was bevallen en zijn dochtertje gezond ter wereld was gekomen maakte Kahn een foto die hij naar 2000 vrienden, familieleden en kennissen stuurden. Los van alle felicitaties kwamen er heel veel vragen over hoe hij de foto maakte en vooral hoe hij deze zo snel naar iedereen kon mailen.

Tegenwoordig is een camera niet meer uit een telefoon weg te denken, allemaal doordat Kahn zo trots was op zijn dochter.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie