De fotograaf die nooit haar huis verliet

Mustsee: de straatfotograaf die nooit haar huis verliet

Nadja Geskus 1410 0
Dat je inspiratie niet ver van huis hoeft te zoeken weten we allemaal, maar Jacqui Kelly zocht het wel heel dicht bij huis! Jacqui Kelly lijdt aan een paniekstoornis waardoor ze haar huis niet verlaat. Toch vond ze een manier om de schoonheid van de wereld te kunnen zien.

Jacqui Kelly

Door haar paniekstoornis is het voor Jacqui Kelly erg moeilijk om haar huis te verlaten. Maar door Google Streetview kon zij toch de wereld ontdekken. “Ik vond een verrassend en uniek toevluchtsoord in de creatieve mogelijkheden van Google Street View. Ik begon via Google Maps naar verre landen te navigeren als Mongolië, Senegal en Chili. Ik vond afgelegen steden en stoffige landschappen, levendige architectonische prachten en anonieme mensen, allemaal bevroren in de tijd. Ik was geïntrigeerd door het vreemde en uitgestrekte parallelle universum van Street View en nam screenshots om zijn verborgen, magische rijken vast te leggen en te behouden,” verteld Jacqui Kelly.

Instagram

Jacqui Kelly maakt inmiddels al tijden screenshots van Google Streetview. Ze struint alle straten af op zoek naar de vreemde beelden die haar aanspreken. Haar Instagram pagina werd opgepikt door mensen van de hele wereld en heeft inmiddels al tal van volgers.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja