Met Google Street View rondwandelen door het Witte Huis

Jasper van Bladel 4392
Google heeft het Witte Huis toegevoegd aan Street View. Vanaf nu kun je dus rondwandelen bij Obama thuis. Bijzonder, want het gebeurt niet vaak dat je daar een kijkje kunt nemen. Tenzij je regeringsleider bent natuurlijk, maar die kans is klein.

Het gaat Google om de kunstcollectie die zich in het woon- en werkgebouw van de Amerikaanse president bevindt. Zo zien we wat victoriaanse kastjes en een hele rits potsierlijke schilderijen waarop alle voormalige presidenten van de Verenigde Staten te zien zijn. Leuke bijkomstigheid is wel dat je dus ook gewoon door het gebouw heen kunt lopen.


The Cross Hall

Geen Oval Office

Niet alle vertrekken zijn te zien. Zo ontbreekt de West Wing met de werkkamer van de presidenten: the Oval Office. Jammer, maar er blijft genoeg over om te zien. Kroonluchters in allerlei soorten en maten, tapijten en marmer. Heel veel marmer.

Andere tripjes

Een tripje door het Witte Huis is een welkome afwisseling na een boottocht door de Amazone of een wandeling door de Efteling. En als je nu geen genoeg kunt krijgen van kunst, dan kun je ook nog het MoMa bezoeken. Of iets dichter bij huis, het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Hier een filmpje waarin je kunt zien hoe het team van Google te werk ging:

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper