Masterclass: Zwart-witbewerking

Masterclass: Zwart-witbewerking (14 oktober)

Redactie DIGIFO... 10550 2
Altijd al een knallende zwart-witfoto willen maken en afdrukken, maar geen idee hoe? Meld je dan aan voor de Masterclass: Zwart-witbewerking van Adobe Certified Expert Piet van den Eynde. Bovendien krijg je een door Piet gemaakte zwart-witbewerking van een door jouw ingezonden foto op posterformaat mee naar huis.

In de Masterclass: Zwart-witbewerking leer je alles wat je nodig hebt om de meest spectaculaire zwart-witconversies te maken. Van plug-ins tot het kiezen van het juiste papier, je komt het allemaal te weten. Om je alle kneepjes van het vak bij te brengen hebben we een dagvullend programma samengesteld waarin zowel de techniek, de afwerking en de workflow aan bod komen.

Masterclass Zwart-witbewerking

  • Datum: 14 oktober 2012
  • Tijd: 11.00 tot 17.00 uur
  • Locatie: MMC, Rijswijk, Zuid-Holland
  • Docent: Piet van den Eynde (Adobe Certified Expert)
  • Inclusief gratis omzetting in zwart-wit en posterafdruk van een van je foto's
  • Inclusief eBook over zwartwit-fotografie
  • Luxe lunch, koffie, thee en fris inbegrepen
  • Er wordt gewerkt met Lightroom 4 / Adobe Camera Raw 7 en Photoshop, aangevuld met enkele plugins waaronder Silver Efex Pro van Nik
  • Kosten: € 159,95
  • Klik hier om je aan te melden


Leer de fijne kneepjes van zwart-witbewerkingen in Lightroom.

Geavanceerde technieken

Zonder technische kennis ben je nergens, dat weet je als fotograaf maar al te goed. Maar wat zijn nou de do’s en don’ts van zwart-witconversie, welke methodes in Lightroom, Adobe Camera Raw en Photoshop kun je gebruiken en welke plug-ins zijn nuttig? Onze expert legt het je allemaal uit. Ook gaat hij in op geavanceerde technieken zoals exposure blending, het gebruik van HDR en pseudo-HDR voor een groter dynamisch zwart-witbereik en digitaal doordrukken en tegenhouden (dodge en burn) in de verschillende bewerkingprogramma’s. Leer tijdens de masterclass hoe je op verschillende manieren kaders en randen en filmkorrels toevoegt, hoe je een beperkte scherptediepte simuleert en hoe analoge filmsimulatie via plugins werkt. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de ‘tinting en toning’ van je foto.

Silver Efex
Geavanceerde bewerkingen met Nik Silver Efex Pro

Workflow

Met Lightroom presets kun je sneller mooie resultaten bereiken en maximale flexibiliteit verkrijg je door niet-destructief te werken met Smart Objects. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat leer je tijdens de cursusdag waar je docent tot slot uitgebreid ingaat op het afdrukproces. Want afdrukken kan met verschillende papier-types en printprofielen.

Kortom: wil jij knallende zwart-witfoto's omzetten en afdrukken? Doe dan mee en schrijf je in!

Piet van den Eynde

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Anne Marie

Staat er alweer een nieuwe gepland? Ik zie hem nl net een dagje te laat :-(

afbeelding van BeKa

Zijn de data niet een beetje verlopen????????????