Masterclass Studiofotografie met Gerard Henninger

Masterclass - Gerard Henninger: 10 november

Julian 12173 1
De eerste Masterclass Studiofotografie en Nabewerking met Gerard Henninger was binnen de kortste keren volgeboekt, om jullie niet teleur te stellen hebben we Gerard gestrikt om 10 november terug te komen. Als deelnemer maak je bovendien kans om een keer met Gerard achter de schermen mee te lopen!

Gerard Henninger, misschien ken je hem van ons magazine, wellicht ken je hem van zijn foto's van BN’ers en dance-artiesten. Je kunt hem in ieder geval beetje beter leren kennen tijdens de Masterclass Studiofotografie en Nabewerking die hij exclusief voor DIGIFOTO Pro geeft.

Als Gerard Henninger even niet in Ibiza of Miami zit om wereldberoemde dance-artiesten te fotografen, dan vind je 'm in zijn eigen studio vergezeld van een model, buurmeisje, of DJ voor de camera. Hij mag dan soms een tikkeltje arrogant overkomen, eigenlijk is het een hele aardige gozer. En bovendien een succesvolle fotograaf met een overvolle agenda. In deze Masterclass met maximaal elf deelnemers neemt hij je op sleeptouw in de studio én in Photoshop.

Wil je er bij zijn? Aanmelden doe je hier!

Studio check
Een dag voor aanvang komt Gerard controlleren of de Sambuca koud staat, kan hij meteen het licht even goed zetten...

Retestrakke platen

Gerard gaat er vanuit dat je weet hoe je camera werkt en de basis van flitsen onder de knie hebt. Hij gaat je dan ook niet lastig vallen met dergelijke basiskennis. Nee, in deze Masterclass laat hij van begin tot eind zien hoe je retestrakke commerciële platen maakt. In de studio, uiteraard met een model. Jij kan direct meeschieten.

Gerard Model
Gerard neemt een professioneel model mee, maar staat ook graag zelf voor de camera

Waar, wat en hoe?

De locatie van de Masterclass is het prachtige Zuid-Hollandse Rijswijk, op de grens met Delft. Je kunt ons pand gemakkelijk bereiken met OV, de fiets of met de auto. Parkeren kan voor de deur en is gratis. De Masterclass duurt in totaal 5 uur lang en begint om 11:00. De kosten voor de Masterclass zijn €159,95.

Aanmelden doe je door hier te klikken!

Special Guest

Gerard helpt graag mensen, daarom geeft hij deze Masterclass. Hij is dan ook benieuwd wat je er van hebt opgestoken en een beetje competitie is nooit mis. Voor één deelnemer van de workshop hebben we een leuke verrassing in petto. Ben jij er bij (op 27 oktober of 10 november), dan maak je kans om een keer met Gerard Henninger backstage mee te lopen als 'Special Guest'. Meer details hoor je tijdens de Masterclass!

Nabewerking

Photoshop is het halve werk. Gerard windt daar geen doekjes om. Daarom wordt de halve Masterclass besteed aan nabewerking. Hij zal je laten zien hoe je tot gelikte resultaten komt met behulp van wat digitale trucjes.

#1 Harddance act Endymion
#1 Harddance act Endymion - Before

#1 Harddance act Endymion
#1 Harddance act Endymion - After

We gaan niet serieus doen

Gerard houdt niet van serieuze gesprekken en saaie stof. Hij heeft liever dat iedereen het naar z’n zin heeft ipv dat je precies weet wat de ISO waarden zijn van de nieuwe Canon 6D. Mocht je vragen hebben dan kan je ze altijd stellen tijdens deze workshop, niets is te gek. Het doel voor Gerard is dat je met een tevreden (en wellicht dronken) gevoel naar huis gaat.

Programma

11:00 - 11:30 Ontvangst
Bij aankomst staat koffie, thee en fris gereed met uiteraard Sambuca voor de liefhebber (dat moesten we regelen voor Gerard).

11:15 - 11:30 Kennismaking 
Gerard houdt er niet van om over zichzelf te praten, maar hij zal zich toch even netjes voorstellen, hij is tenslotte netjes opgevoed.

11:30 - 12:30 Wat is commerciële fotografie?
Gerard legt uit hoe een opdracht binnenkomt en hoe je deze omzet naar een foto.  We gaan spelen met licht, de instellingen van de camera’s en het model. De foto’s die tijdens dit onderdeel gemaakt worden gaan later door de Photoshop-fabriek.

12:30 - 13:00 Lunch/sambuca
Voor iedere deelnemer staat een lunchpakket gereed met broodjes, fruit en melk. De lunch is inbegrepen bij de prijs. Gerard wilde dat we voor iedereen sushi zouden regelen, maar helaas past dat niet in het budget. Daarnaast staat er wederom Sambuca voor je klaar, zodat je je alvast kan indrinken voor het praktijk-gedeelte.

Sambuca
Sambuca, voor tijdens en na de lunch. Voor de liefhebbers.

13:00 - 14:15 Studiofotografie in de praktijk
Onder begeleiding van Gerard gaat iedereen zelf foto’s maken zodat iedereen met dezelfde soort plaatjes thuiskomt waarop je je nieuwe Photoshop skills kan toepassen.

14:15 - 16:00 Nabewerking
Gerard laat zijn workflow zien m.b.t. Lightroom en Photoshop. Goede foto’s gaan altijd door Photoshop om ze beter te maken. We besteden aandacht aan de do’s en don’ts, we gaan meerdere foto’s combineren, achtergronden vervangen en nog meer van dat soort zaken. Aan het einde heeft Gerard nog een verassing voor iedereen.

Aangezien Gerard stiekem best wel eigenwijs is, kan het zijn dat we een beetje afwijken van het programma. Helaas kunnen we hem niet tegenhouden.

Radio 538’s Ruud de Wild
Radio 538’s Ruud de Wild

Henninger
Zelfportret - © Gerard Henninger

afbeelding van _NONAME

Jezus het is om te janken,,,,

http://photomusings.wordpress.com/2008/09/21/what-makes-you-a-photographer/

DEATH OF PHOTOGRAPHY!