Magmod: ideaal voor de reportagefotograaf

Magmod: ideaal voor de reportagefotograaf

Redactie DIGIFO... 3120 0
Als je als fotograaf werkt met een reportageflitser kom je het nogal eens tegen: het kan nogal een gedoe zijn om een accessoire op of om die flitser te monteren. Met de Magmod is dat verleden tijd. Met dit magnetische rubberen systeem werk je snel en gemakkelijk.

Een reportageflitser is compact en werkt gemakkelijk. Zo kun je buiten of op plekken waar geen stroom is toch met flitslicht werken. Toch loop je soms tegen moeilijkheden aan. Flitslicht uit een reportageflitser kan bijvoorbeeld nogal hard op je onderwerp terechtkomen. Daar zijn uiteraard talloze oplossingen voor gevonden, zo zijn er allerlei softboxen en lichtomvormers te koop om dat licht minder hard en direct op je onderwerp te laten vallen.

Het probleem met deze oplossingen is vaak dat ze op zich goed werken, maar dat het vaak nogal een klus is om ze op je reportageflitser te monteren. De accessoires worden meestal niet gemaakt door de flitserfabrikanten, je hebt dus te maken met een oplossing die universeel toepasbaar is op veel flitsers. Geen ideale pasvorm dus.

Het duurt dus vaak best een tijdje voordat je aan de slag kunt en de montage gaat ook niet altijd vlekkeloos. Uit eigen ervaring weten we dat de constructies niet altijd logisch zijn en dat je soms pas na tien keer passen en meten weet hoe je het accessoire het beste op je flitser bevestigt.

Crowdfunding

Maar de oplossing is nabij, want de Magmod lost al die problemen op. De Magmod is een product dat ontwikkeld is vanuit diezelfde achtergrond. Fotograaf Spencer Boerup kende het geklungel met de accessoires uit de praktijk en wilde kijken of hij het voor zichzelf en zijn collega’s makkelijker kon maken. Uiteindelijk is de Magmod ontstaan en via een crowdfundingactie is het product nu echt op de markt. Het gevraagde geld was binnen één dag binnen en dat zegt natuurlijk wel wat over de interesse in het nieuwe product.

MagGrip

De Magmod is een modulair montagesysteem dat werkt met magneten. Geen klitteband en niet goed passende plastics dus. Je vouwt een rubberen opzetstuk, de MagGrip, rond je flitser. De magneten zijn in dat rubber verwerkt, waardoor je nu dus simpel allerlei andere opzetstukken en filters op je flitser kunt bevestigen. Zo zijn er talloze accessoires verkrijgbaar, zoals de MagBounce en de MagSphere. De eerste vormt je flitslicht om tot een zachte en indirect lichtbron en met de tweede kun je je flitslicht precies én accuraat sturen.

Accessoires

Die accessoires zitten dan heel eenvoudig, maar toch ontzettend stevig vast. Een groot voordeel, want op deze manier kun je als fotograaf snel reageren op veranderende omstandigheden, bijvoorbeeld tijdens een bruiloft. Met een systeem dat vastzit met klitteband of schroefjes ga je daar natuurlijk niet aan beginnen, maar de Magmod maakt het mogelijk. Zo kun je razendsnel wisselen tussen een zachter én een meer direct flitslicht en verlies je geen kostbare tijd en momenten tijdens je reportage.

Populair

Het systeem van Magmod is dan ook enorm populair en er zijn wereldwijd ontzettend veel fotografen die de voordelen van dit systeem inzien en het dan ook dagelijks gebruiken. Maar ook mensen die alleen hobbymatig fotograferen plukken de vruchten van dit systeem. Gemak dient de mens en waarom zou je een moeilijk te monteren accessoire verkiezen boven de gemakkelijke Magmod?

De Magmod zelf uitproberen? Bij Cameranu.nl kun je alle onderdelen van het systeem vinden.

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie