Magische kleuren vastleggen tijdens het blauwe uur

Christel de Wolff 4240 0
Terugblik: In DIGIFOTO 2.2021 ging Martijn Kort uitgebreid in op het fotograferen tijdens het blauwe uur. Lees hier wat je kunt verwachten!

"We weten allemaal dat licht belangrijk is voor goede foto's. Met landschaps- en cityscape fotografie maakt iedereen veelvuldig gebruik van het mooie licht tijdens het gouden uur, maar wacht je ook wel eens het blauwe uur af? Het blauwe uur is het magische moment waarbij de zon onder is maar de atmosfeer nog genoeg licht weerkaatst om de omgeving te kunnen zien, terwijl de lucht diep blauw kleurt. Voor mij persoonlijk is dit het moment waar ik het liefste in fotografeer."

Zo begint Martijn Kort zijn artikel in DIGIFOTO Pro 2.2021 waarin hij je meeneemt in zijn voorbereiding, uitvoering en nabewerking van foto's tijdens het blauwe uur. Wist je bijvoorbeeld al dat het blauwe uur vaak helemaal geen uur duurt? En dat er meerdere fases zijn die je kunt doorlopen, met steeds verschillende uitkomsten? Aangezien de periode waarin je de foto kunt maken zeer beperkt is, is het belangrijk om van te voren een goed plan te maken. Ook is er aandacht voor accessoires zoals ND filters en gradiënten om je foto's naar een nog hoger niveau te tillen. 

Wil jij alles leren over het fotograferen in het blauwe uur? En wil je de rest van de DIGIFOTO Pro alvast lezen? Check 'm dan in onze webshop. Je kunt het artikel meteen digitaal lezen in de uitgave. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel