Simpel en goedkoop je eigen V-flats maken

Maak je eigen V-flats voor studio fotografie

Renzo Gerritsen 1249 0
Een echte fotograaf maakt graag gebruik van V-flats. Ze zijn perfect om te gebruiken als een reflectiescherm als achtergrond.

V-flats zijn hartstikke licht, eenvoudig in gebruik en nemen nauwelijke ruimte in beslag. Doordat ze zo licht zijn zijn ze ook makkelijk te verplaatsen. In deze nuttige video zie je hoe je stapsgewijze je eigen V-flat kunt maken.

Als je ze nog niet eerder hebt gezien of nog nooit eerder van v-flats hebt gehoord, het zijn gewoon zwarte en/of witte stukken foam die, wanneer aan elkaar bevestigd, een V-vorm krijgen. Je gebruikt ze vaak in de studio omdat de zwarte kant kan worden gebruikt om licht te markeren of contrast aan een onderwerp toe te voegen. De witte kant kan als een 'bouncer' worden gebruikt. De witte kant reflecteert het licht en voorkomt harde schaduwen aan de achterkant. V-flats kunnen ook gebruikt worden als achtergrond. V-flats kunnen dus voor van alles gebruikt worden in de studio! In onderstaande video maakt Felix Kunze duidelijk hoe je zelf je eigen f-vlats kunt maken.

 

 

Lees ook: DIY: opstelling voor productfotografie

Lees ook: DIY: pinhole-camera van een luciferdoosje

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo