Over de beperkte mogelijkheden van een consumptiemaatschappij

Lezing door Fotograaf Hans Eijkelboom

Remco Stunnenberg 558 0
Fotograaf Hans Eijkelboom (1949) houdt zich al 40 jaar bezig met het thema ‘identiteit’. Op vrijdag 14 december houdt hij een lezing over zijn werk in Galerie Pennings in Eindhoven.

In de jaren zeventig werkte Hans Eijkelboom aan de serie Met mijn gezin, waarin hij zichzelf portretteerde met telkens een andere vrouw en kinderen. De laatste 25 jaar fotografeert hij in winkelstraten, waar hij vooral kijkt naar herhalingen of overeenkomsten in kleding en lichaamstaal. Zijn foto’s zijn een afspiegeling van individuele keuzes binnen de beperkte mogelijkheden van een consumptiemaatschappij. In 2017/18 was een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk te zien in Fotomuseum Den Haag.

Hans Eijkelboom woont in Amsterdam. Hij volgde zijn opleiding aan de kunstacademies van Den Bosch en Arnhem en Ateliers ’63 in Haarlem.

Voor info en aanmelding voor de lezing kijk hier.

Galerie Pennings / Pennings Foundation

Galerie Pennings hield in 1979 haar eerste expositie. Daarmee is zij de oudste, in fotografie gespecialiseerde galerie van Nederland. Er wordt fotografie getoond met de nadruk op autonoom werk. In 2018 wordt met steun van Stichting Cultuur Eindhoven onder de naam Pennings Foundation een start gemaakt met een uitbreiding van activiteiten om uit te groeien tot een platform voor fotografie, videokunst en new media art. Galerie Pennings / Pennings Foundation is gevestigd aan de Geldropseweg 63 in het centrum van Eindhoven, op vijf minuten lopen van het Van Abbemuseum.

Lees ook: Eduard Planting Gallery presenteert expositie van Astrid Verhoef

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco