Lensbaby Creative Mobile Kit voor smartphones

Julian Huijbregts 2257
Transontinenta, importeur van Lensbaby in de Benelux, kondigt de Lensbaby Creative Mobile Kit aan. De kit bestaat uit twee voorzetlenzen voor creatieve effecten, die je kunt gebruiken in samenwerking met de Lensbaby-app op iPhones en Android-smartphones.

Eerder verscheen al de Lensbaby LM-10 op de markt. In navolging van deze creatieve opzetlens voor smartphones verschijnt nu een complete kit, bestaande uit twee voorzetlenzen en diverse accessoires. Je kunt de Lensbaby Creative Mobile Kit gebruiken in combinatie met iPhones en Android-smartphones. Voor beide systemen is de bijbehorende Lensbaby-app beschikbaar.

Lensbaby LM-20 en LM-30

De Lensbaby Mobile Kit bevat uit twee voorzetlenzen. De Lensbaby LM-20 geeft je foto's een grote 'sweet spot' van scherpte, omring door geleidelijk toenemende vervaging. Gebruik je de Lensbaby LM-30, dan krijgen je een scherp beeld, met een cirkelvormig beeld in het midden, omgeven door herhaalde weerspiegelende beelden. Het effect lijkt op dat van een caleidoscoop.

Voorbeeldfoto's gemaakt met de Lensbaby LM-20 en LM-30 vind je in dit Flickr-album van importeur Transcontinenta.

Lensbaby Creative Mobile Kit

iPhone of Android

Gebruik je een iPhone 5, 5S, 6 of 6 Plus, dan bevestig je de voorzetlenzen eenvoudig met de iPhone Lens Clip. Android- en iPhone 5C-gebruikers kunnen de lenzen bevestigen met een zelfklevende roestvrij stalen ring, die je rond de lens van de camera van je telefoon plakt. De Lensbaby LM-20 en LM-30 en de Kickstand plakken hier magnetisch aan vast. Met de Kickstand zet je de camera stevig neer, zodat je foto's met een lange sluitertijd kunt maken.

Lensbaby LM-30 iPhone

Lensbaby-app

De Lensbaby Mobile Kit werkt net als de LM-10 in combinatie met de Lensbaby-app, die gratis is te downloaden in de Apple App Store en via Google Play. De iPhone-app bevat elementen als witbalans, belichtingsvergrendeling, compositiehulplijnen, vierkante crop, schakelen tussen foto- en videomodus, spot- en meervlaksmeting en aanpassing van de beeldscherpte.

In de Android-app (compatible met Android 4.1 of hoger) krijg je functies als spotmeting, belichtingsvergrendeling, compositiehulplijnen, witbalansvergrendeling, schakelen tussen foto- en videomodus en een aantal filters: warm, contrast, zwart-wit, sepia en een aanpassing van de beeldscherpte.

Lensbaby Android

Inhoud Lensbaby Creative Mobile Kit:

  • Lensbaby LM-20 'Sweet Spot' voorzetlens
  • Lensbaby LM-30 cirkelvormige effect voorzetlens
  • Lensbaby Kickstand
  • Lensbaby iPhone Lens Clip voor iPhone 5, 5S, 6, of 6 Plus, of een set roestvrijstalen ringen voor de iPhone 5C en Android-smartphones

Lensbaby Kickstand

Prijs en beschikbaarheid

Halverwege augustus komt de Lensbaby Creative Mobile Kit op de markt. De kit is in gespecialiseerde fotozaken en via online dealers verkrijgbaar voor een adviesprijs van 91,99 euro.