Almost here

Leica's nieuwe APO-Summicron-SL 50mm f/2

Siem van Woerkom 322 0
Leica's aankomende nieuwe 50mm f/2 is bijna hier. Een klein overzichtje van een lens die behoorlijk interessant is.

Een nieuwe klassieker

De nieuwe Leica APO-Summicron-SL 50 f/2 Asph-lens zal officieel getoond worden op 15 augustus. De prijs zal naar verwachting rond de €4.000 zijn. Er is nog niet super veel informatie online beschikbaar maar hier volgen wat aanvullende feitjes:

De APO-Summicron-SL-lenzen zijn helemaal opnieuw ontworpen voor het spiegelloze SL-systeem. Dat betekent dat het optische en beeldvormingsproces perfect op elkaar zijn afgestemd om de hoogst mogelijke kwaliteit te bereiken.

Het objectief beschikt over Dual Syncro DriveTM Precieze autofocus: een techniek waarbij de APO-Summicron-SL-lenzen focussen met enorme snelheid van oneindig tot de dichtstbijzijnde scherpstelafstand en zo absolute topprestaties in het veeleisende professionele camerasegment bereiken.

Stevig objectief!

Het 'Made in Germany' weather sealed ontwerp op het frontelement, de scherpstelring en de bajonet zorgen ervoor dat lenzen die op de camera zijn gemonteerd uitzonderlijk goed worden beschermd tegen binnendringen van eventiuele lichte regen of stof- en vuildeeltjes. Daarnaast biedt Leica AquaDura®-coating effectieve bescherming tegen vuil en krassen voor dagelijks gebruik onder de vaak extreme omstandigheden van professionele fotografie.

De lenskappen van de SL-lenzen zijn ideaal afgestemd op elke individuele lens en voorkomen dat licht van de zijkanten je lens binnenkomt.

In de promotiebanner hieronder is te lezen dat het objectief oorspronkelijk eind 2018 beschikbaar zou zijn, echter is dit uiteraard uitgelopen. Wanneer de lens officieel getoond wordt, zullen we meer specifieke details delen. 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem