Ideale metgezel voor professionele fotografen

Leica SL-System uitgebreid met veelzijdig groothoek zoomobjectief

Remco Stunnenberg 634 0
Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, heeft een nieuw Leica SL-objectief aangekondigd: de Leica Super-Vario-Elmar-SL 16-35/3.5-4.5 ASPH. Dit ultra-groothoek zoomobjectief vult het beschikbare portfolio van twee zoomobjectieven voor de Leica SL serie verder aan.

Het bereik van de Super-Vario-Elmar-SL 16-35/3.5-4.5 ASPH. is ideaal voor uiteenlopende toepassingen, variërend van landschaps- en architectuurfotografie, bruiloft-, evenementen- en concertfotografie tot reportage- en documentairefotografie. De combinatie van de vertrouwde hoge productkwaliteit en beeldprestaties, de beschermde vochtwerendeconstructie en de speciale AquaDura® lenscoating maken dit nieuwe Leica SL objectief te allen tijde een ideale metgezel voor professionele fotografen, zelfs onder slechte weersomstandigheden.

Beeldkwaliteit


Naast een uitstekende beeldkwaliteit bij alle brandpuntsafstanden en diafragmainstellingen, biedt dit hoogwaardige objectief ook een snelle en stille autofocus. Deze wordt aangedreven door een speciaal ontwikkelde scherpstelaandrijving met stappenmotor en lineaire positionering, waarbij slechts één enkel, zeer licht scherpstelelement beweegt, dat door zijn lage gewicht bijdraagt aan de hoge scherpstelsnelheid.

Nieuw ontworpen

Het nieuw ontworpen optische systeem van de Leica Super-Vario-Elmar-SL 16-35/3.5-4.5 ASPH. bevat in totaal 18 elementen in 12 groepen waarvan er twee asferische elementen voor de correctie van monochromatische aberraties zijn. Daarnaast zijn drie elementen van glas met abnormale partiële dispersie, correcte chromatische aberratie, terwijl een verbeterde geometrie van de bevestigingen en een hoogwaardige coating zorgen voor een optimale onderdrukking van reflecties en strooilicht in het optische systeem.

Hoge mate van flexibiliteit


Met de toevoeging van de Leica Super-Vario-Elmar-SL 16-35/3.5-4.5 ASPH. bestrijkt het zoomobjectiefassortiment van de Leica SL nu een reeks brandpuntsafstanden van 16 tot 280mm. Samen met de Leica Vario-Elmarit-SL 24-90/2.8-4 ASPH. en de Leica APO-Vario-Elmarit-SL 90-280/2.8-4 dekt dit assortiment alle typische genres van de fotografie en stelt met name fotografen die een hoge mate van flexibiliteit nodig hebben in staat om te putten uit een trio van uitzonderlijke SL objectieven.

Nieuwe firmware

Tegelijk met dit nieuwe groothoek zoomobjectief verschijnt ook een nieuwe firmwareversie voor de Leica SL namelijk versie 3.2. Versie 3.2 integreert talrijke wensen voor algemene verbeteringen die door SL-fotografen zijn gevraagd: Zo kan de joystick nu via het menu worden gedeactiveerd om te voorkomen dat de instellingen per ongeluk worden gewijzigd terwijl de camera in gebruik is. Ook kan er nu een Eco-modus worden ingesteld, om het stroomverbruik van de camera te verminderen. Verder is de standaard witbalanswaarde voor daglicht gewijzigd van 6600 K naar 6500 en zijn er verschillende verbeteringen aangebracht voor het invoeren van tekst/nummers (bijv. bij het WiFi-wachtwoord). Compatibiliteit met de Leica SF 60 camerasysteemflitser en de SF C1 draadloze flitsercontroller.

Beschikbaarheid en prijs

De Leica Super-Vario-Elmar-SL 16–35/3.5–4.5 ASPH. is vanaf de laatste week van april beschikbaar bij de Leica Store Amsterdam, de Leica Store Lisse en de overige Leica Dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs inclusief B.T.W. bedraagt € 5.300,-

Meer informatie over Transcontinenta, vind je hier
 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco