Snel en flexibel

Leica lanceert C-Lux camera

Christel de Wolff 1139 0
Met de lancering van de Leica C-Lux, breidt camerafabrikant Leica Camera AG haar productportfolio uit met een compacte en veelzijdige camera. De Leica C-Lux brengt snelheid, intuïtieve bediening en stijlvol design samen.

Snel en flexibel

De camera is voorzien van een Leica DC Vario-Elmar 8.8-132mm f/3.3-6.4 ASPH objectief en een 20 megapixel sensor en maakt tot wel 10 beelden per seconde. Dankzij de 15-voudige optische zoom met brandpuntafstanden van 24 tot 360mm kun je enorm flexibel zijn in het fotograferen van verschillende onderwerpen. Dankzij Wifi en Bluetooth verbinding deel je gemakkelijk jouw foto's en 4K video's met één druk op de knop.

Alle componenten van de Leica C-Lux zijn precies op elkaar afgestemd en leveren daardoor in RAW- of JPEG-formaat kwalitatieve beelden die ook lonen om op grootformaat te worden afgedrukt. De autofocus heeft 49 meetpunten en stelt binnen no-time scherp zodat je geen moment mist. Selecteerbare scènestanden bieden hulp bij het fotograferen van landschappen, portretten of nachtopnames.

Hoogwaardige elektronische zoeker

Dankzij de hoge resolutie van 2,33 megapixels voorziet de elektronische zoeker van heldere en contrastrijke beelden. De zoeker beslaat 100% van het beeldveld, waardoor je jouw composities nauwkeurig kunt kaderen. De camera biedt dioptrie-compensatie-instellingen waardoor brildragers de zoeker probleemloos kunnen gebruiken.

De Leica C-Lux zal vanaf half juli te koop zijn voor een adviesprijs vanaf € 995,99. De stijlvolle camera is verkrijgbaar in de kleuren Light Gold en Midnight Blue en kan worden geaccentueerd door een reeks stijlvolle accessoires zoals retrolook-cameratassen of -straps.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel