Kleuren in een samengestelde foto laten matchen

Kleuren in een samengestelde foto laten matchen

Redactie DIGIFO... 849 0
Wanneer je twee foto’s samenvoegt, loop je ongetwijfeld tegen problemen aan. Een daarvan is dat de kleuren vaak enorm van elkaar afwijken. Vervolgens ben je uren bezig om de kleuren in de samengestelde foto te laten matchen. Maar met deze handige tutorial van Antti Karppinen is dat verleden tijd. Hij geeft je een makkelijk en snel hulpmiddel om dit op te lossen!

Antti Karppinen

De Finse fotograaf Antti Karppinen is een werkelijke meester in Photoshop. Al meer dan 23 jaar doet hij aan beeldmanipulatie. De beelden die hij maakt zijn dan ook werkelijk fantastisch. Zijn werk werd zelfs onderscheiden met een gouden medaille op de World Photographic Cup 2017 en met de FEP Golden Camera 2016. Niet alleen geeft hij fantastische workshops, maar hij maakt ook zeer handige YouTube video’s, waar je een hoop van kunt leren!

Kleuren in een samengestelde foto laten matchen

Kleuren laten matchen

Een nieuwe foto maken uit twee verschillende beelden kan erg leuk zijn! Maar je loopt vaak wel tegen een paar problemen aan. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld het ene beeld in de studio hebt gemaakt en het andere beeld buiten op straat. Wanneer je deze samenvoegt, zal je zien dat de kleuren totaal niet overeenkomen. Een probleem wat vaak uren kost om weer recht te trekken. Echter komt fotograaf Antti Karppinen met een erg handige tutorial wat er voor zorgt dat jij straks niet meer uren bezig bent! In deze video van 10 minuten laat hij een handige truc zien wat de kleur temperaturen naar elkaar trekt.

 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie