Foto's maken van daklozen

Kijktip: While Everyone Else Sleeps

Redactie 598 0
Wekelijks kijken we naar documentaires en inspirerende video's om onze lezers van de meest unieke kijktip te voorzien.

Șevket Șahintaș

In deze kijktip gaat het over de documentaire While Everyone Else Sleeps. In deze documentaire gaat het over Șevket Șahintaș, een fotograaf uit Turkije. Hij is opgeleid als automonteur en rijdt sindsdien als taxichauffeur. Wanneer iedereen aan het slapen is, rijdt hij door de straten van Istanbul. Sinds 2004 maakt hij tijdens het rondrijden foto’s van daklozen, prostituees en dronken mensen.

Bekijk ook onze kijktip over Bruce Gilden.

Bekendheid

Toen een passagier van Șahintaș erachter kwam waar hij mee bezig was, werd hij geholpen met het publiceren van de gemaakte foto’s van daklozen op het internet. Sindsdien is het werk van Șahintaș erg populair wereldwijd. Er werd in Sint-Petersburg, Rusland zelfs een feestelijke opening met als thema 'Turkse fotografie' aan hem opgedragen. 

Ondanks de populariteit is hij niet geïnteresseert in professioneel fotograaf worden. Șahintaș heeft aangegeven te blijven werken als taxichauffeur en wilt proberen, door middel van de foto's te blijven publiceren, nog meer aandacht te vragen aan de levensomstandigheden van deze dakloze, verwaarloosde mensen.

Bekijk hier de documentaire over het leven van Șevket Șahintaș.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie