Kan Photoshop in de toekomst ook op je iPad?

Nathalie Schram 398 0
Met de iOS 11 update vorig jaar veranderde de iPad in een zo goed als volwaardige pc. Toch ontbrak de mogelijkheid nog tot sommige belangrijke apps op het apparaat, zoals Adobe Photoshop. Naast de omschakeling naar de Cloud zijn er nog meer dingen verandert in de werkwijze van Adobe, ze willen zich naast professionals nu ook gaan richten op hobbyisten. Juist deze groep werkt liever op mobiele apparaten dan op pc’s en daar speelt Adobes nieuwste zet op in.

Photoshop Express

Al eerder maakte Adobe een Photoshop app voor de iPad; Photoshop Express. Echter bood deze app niet de volledige functies van de pc-versie van Photoshop. Door de beperkte mogelijkheden van die app konden andere bedrijven inspelen op de vraag naar goede fotobewerkingsprogramma’s voor de iPad, toch was geen enkele app tot nu toe in staat om aan de kwaliteit en flexibiliteit van Adobe Photoshop te tippen. In de nieuwe app zullen naar verwachting wel alle functies van Photoshop beschikbaar zijn voor iPad gebruikers waardoor dit voor zowel professionals als hobbyisten een uitkomst kan bieden.

Wisselen tussen apparaten

De nieuwe versie van het programma zal het mogelijk maken om op verschillende apparaten door te gaan met de bewerkingen van een bestand waardoor je makkelijker onderweg kunt bewerken. Steve Jobs, de mede-oprichter van Apple, had met de iPad de verwachting dat het uiteindelijk de laptop zou kunnen vervangen, deze nieuwe optie om Photoshop in zijn volledigheid te kunnen gebruiken op de iPad brengt zijn visie weer een stap dichterbij.

Nog even geduld

Waarschijnlijk wordt de nieuwe toepassing op hun jaarlijkse MAX conferentie in oktober officieel bekend gemaakt en komt hij pas in 2019 of zelfs later op de markt. Tot die tijd moeten we foto’s blijven bewerken op onze pc of laptop of de beperkte mogelijkheden van de huidige fotobewerkingsapps accepteren.

Meer lezen over fotobewerking? Lees ook:

afbeelding van Nathalie Schram

Nathalie Schram | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nathalie