Jimmy Nelson fotografeert bezoekers voor nieuwe tentoonstelling

Redactie DIGIFO... 2982 0
Altijd al gefotografeerd willen worden door meesterfotograaf Jimmy Nelson? Breng dan komend weekeinde een bezoek aan de Studio van tentoonstelling LEVE DE MENS! in Rijksmuseum Volkenkunde te Leiden. Een selectie van de portretten komt in een nieuwe tentoonstelling.

Persbericht

Op zaterdag 28 en zondag 29 juni is Jimmy Nelson daar live aan het werk. Kom en laat je vereeuwigen door de meester en maak bovendien kans je eigen portret levensgroot terug te zien in de nieuwe fototentoonstelling in de museumtuin.

Bezoekers op de foto

De expositie LEVE DE MENS! toont het indrukwekkende werk van Jimmy Nelson, de in Nederland wonende Britse meesterfotograaf, die vier jaar lang de wereld over reisde en tientallen inheemse volkeren bezocht om hen op hun mooist te portretteren. Onderdeel van deze druk bezochte tentoonstelling is de Studio waar iedere woensdag, zaterdag en zondag assistenten van Jimmy Nelson de bezoekers uitnodigen om zichzelf op hún mooist te laten fotograferen.

Jimmy Nelson

Markante koppen

Aanstaande zaterdag en zondag is het echter de beurt aan de gepassioneerde Nelson zelf. Die dagen portretteert hij bezoekers op zijn eigen enthousiaste manier, zoals hij sinds de opening van de tentoonstelling al een aantal keer eerder heeft gedaan.

Uit die fotosessies zijn inmiddels 12 portretten geselecteerd die al in de tuin van het museum te bewonderen zijn. Deze nieuwe fototentoonstelling zal in de komende weken nog aangevuld worden met 60 andere bezoekersportretten. Wie dit weekeinde een bezoek aan de Studio brengt, maakt kans om een van die 60 te zijn!

Aanwezigheid Jimmy Nelson in de Studio:

  • Zaterdag 28 juni: 11-14 uur en 15.30-17uur
  • Zondag 29 juni: 13-17 uur

Jimmy Nelson

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie