Jimmy Nelson, Bert Verwelius en Koos Breukel in Het Arsenaal Naarden

Redactie DIGIFO... 5224 0
Portretten van onder meer Koningin Maxima, Pussy Riot en de Kazakhs uit Mongolië. De werken van Koos Breukel, Jimmy Nelson en Bert Verwelius vormen door het grote contrast juist een indrukwekkend geheel. Van 27 mei tot 26 juli exposeren de drie fotografen gezamenlijk in Het Arsenaal in Naarden.

Persbericht:

Een Berlijntrip bracht de fotografen op het idee om samen te exposeren. Koos Breukel, een van de bekendste portretfotografen in Nederland, maakte de eerste officiële staatsieportretten van koningin Maxima en koning Willem-Alexander.

Koos Breukel
Foto © Koos Breukel

Jimmy Nelson reisde de hele wereld over om inheemse mensen op hun mooist te portretteren. Met zijn scherpe oog en realiseerde Nelson een reeks meesterwerken.

Jimmy Nelson
Foto © Jimmy Nelson

De Nederlandse bouwondernemer en fotograaf Bert Verwelius nam direct na de vrijlating van de Russisch (feministische) band Pussy Riot contact op met de twee bekendste bandleden. Hij wist hen over te halen tot een bijzondere fotoshoot. In gevoelige portretten heeft hij hun open en sympathieke karakter weten te vangen zonder een politiek statement neer te zetten.

Bert Verwelius
Foto © Bert Verwelius

Verkoopexpositie

De verkoopexpositie is te zien van 27 mei tot en met 26 juli. De naslagwerken van de fotografen zijn te koop en naast de verkoopexpositie is ook de nieuwste collectie van Jan en Monique des Bouvrie tentoongesteld.

Het Arsenaal is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 17 uur.

Boeken
Bij de expositie zijn de naslagwerken van de drie fotografen te koop: Koos Breukel: ME WE, Jimmy Nelson: Before they pass away, Bert Verwelius: Pussy Riot Unmasked (vlnr).

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie