Noorwegen met het laatste zonlicht van het jaar

Jarle Hagen met de Leica Summilux-SL50 naar Scandinavië

Redactie DIGIFO... 2668 0
Jarle Hagen is een Noorse fotograaf met veel vaderlandsliefde. Dus toen Leica hem vroeg om het Summilux-SL 50mm objectief uit te proberen, pakte hij zijn tassen en ging hij op bezoek bij de inheemse Sami. De traditionele rendierhouders die nog steeds het noorden van Scandinavië hun thuis noemen.

Jarle Hagen bezocht noordelijkste delen van Scandinavië in november, tijdens de laatste dagen van het jaar dat de zon zich laat zien. Vanwege de slechte lichtomstandigheden moest Hagen veel schieten met het grootste diafragma dat beschikbaar was (f/1.4) en Hagen bleef verrast worden door de scherpte die het objectief leverde. 

Lees ook de DIGIFOTO Travelspecial, met een kano-avontuur van vijf maanden door Scandinavië en een interview met Jimmy Nelson

Lees ook: Fjordlapse: Noorwegen in 4K door Jonas Forsberg

Jarle Hagen

Jarle Hagen is een Noorse fotograaf die zich richt op veel takken van de fotografie. Zo werkt hij als Automotive-, food- en reisfotograaf, maar houdt hij zich ook bezig als lifestylefotograaf. In zijn jonge jaren was hij assistent bij het Noorse maritiem museum en sinds hij een zelfstandige professionele fotograaf is, is hij actief als reclamefotograaf voor grote merken als Lexus, Toyota en Visa.

Kijk voor meer informatie over Jarle Hagen op zijn website.
Kijk voor meer informatie over het Leica-objectief waar hij mee op pad ging op de website van Leica of importeur Transontinenta.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie