Jaarlijkse actie CameraNU.nl voor Red een Kind

Redactie DIGIFO... 355 0
Voor het derde jaar op rij komt CameraNU.nl in actie voor Red een Kind. Klanten van het bedrijf op Urk kunnen bij hun aankoop een donatie doen, die door CameraNU.nl wordt verdubbeld. De opbrengst is bestemd voor het dorpsprogramma in Gwassi in Kenia.

Bij iedere online bestelling in de periode van 11 december 2017 tot en met 14 januari 2018 kunnen klanten € 2,- doneren. In de winkel is er de mogelijkheid om bij je aankoop een bijdrage te doen in de collectebus. In januari wordt de balans opgemaakt en verdubbelt CameraNU.nl het gedoneerde bedrag.

In het zuidwesten van Kenia ligt het bergachtige Gwassi. De mensen in dit gebied zijn erg arm; er is gebrek aan voeding, onderwijs en medische zorg. Dit heeft grote gevolgen voor de kinderen. Zij groeien in moeilijke omstandigheden op. Honger en ziekten maken hen erg kwetsbaar. Toch gloort er hoop dankzij het dorpsprogramma dat Red een Kind in Gwassi heeft opgestart. Met dit dorpsprogramma kan een kind in Gwassi binnen zeven jaar uit de armoede groeien. Iedereen doet mee in het dorpsprogramma: mannen, vrouwen, kinderen en jongeren. Red een Kind helpt hen om de wanhoop en armoede te ontgroeien. Stap voor stap leren zij om hun leefomstandigheden te verbeteren..., totdat ze zelfstandig verder kunnen bouwen aan een kansrijke toekomst.

Mooie resultaten

Het dorpsprogramma in Gwassi – dat met deze actie gesteund wordt – loopt nu drie jaar. In de afgelopen jaren zijn er al mooie resultaten behaald. Zo zijn er inmiddels 142 zelfhulpgroepen waarin ouders samenwerken om de situatie van hun gezin te verbeteren. Met name door deze groepen werden er ruim 3.000 kinderen bereikt. Ook voor jongeren biedt het programma kansen: 148 jongeren die een vaktraining volgden, hebben een baan gevonden. Het afgelopen jaar werd er met decemberactie van CameraNU.nl een bedrag van € 6.736,- opgehaald, waarmee drie kinderen gesponsord zijn. Dit jaar is het streven om vijf kinderen de kans te geven om uit armoede te groeien. Voor meer informatie over Gwassi en Red een Kind kun je terecht op onze site www.redeenkind.nl/gwassi.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie