Introductie Zhiyun FIVERAY M40 LED en Zhiyun FIVERAY F100 LED light stick

Redactie DIGIFO... 755 0
Transcontinenta introduceert de nieuwe Zhiyun FIVERAY M40 LED pocket fill light en de Zhiyun FIVERAY F100 LED stick light. Met deze nieuwe producten verlegt ZHIYUN de grenzen van verlichtingstechnologie en prestaties om studio-kwaliteit, ultra draagbare verlichtingsproducten in de handen van content creators te brengen. In combinatie met ZHIYUN handheld gimbals, kunnen contentmakers zachte beelden maken met stabiele en zachte verlichting, zelfs in donkere buitenomgevingen, dankzij de unieke Zhiyun stay-cool technologie.

ZHIYUN’s gepatenteerde DynaVort Cooling System™

Zowel voor fotografie als bij het maken van films wordt ZHIYUN's gepatenteerde en baanbrekende DynaVort Cooling System™ gebruikt. Geïnspireerd door een groep van deskundige natuurkundigen, past de intelligente stay-cool technologie vloeistofdynamica toe en bestaat uit geavanceerde algoritmen, controlerende ventilatoren en een gyroscopisch gemodelleerd koellichaam. Door de koelefficiëntie via intelligente controle te verhogen, voorkomt het bi directionele koelsysteem oververhitting.

Yilun Liao, CEO van ZHIYUN, zegt hierover: “We zijn gepassioneerd over het gebruik van baanbrekende innovaties, of het nu gaat om onze iconische gimbals of de nieuwe Zhiyun FIVERAY verlichtingsapparatuur. Alles om het maken van creatieve content te vereenvoudigen en opnieuw vorm te geven. Met verschillende primeurs in de industrie, waaronder het DynaVort Cooling System™ van de M40, bieden onze producten volledige creatieve controle en gebruiksgemak voor iedereen die zijn innerlijke filmmaker wil ervaren en uiten."

ZHIYUN M40 360° handpalmformaat LED licht

De palmgrote ZHIYUN M40 360° LED invullicht staat voor eenvoud en bruikbaarheid. Gebaseerd op het attitude-control algoritme toegepast op gimbals, zorgt de DynaVort technologie voor een betere warmteafvoer, maakt het kleinere ventilatoren mogelijk en hierdoor een compacter apparaat. En dit alles zonder afbreuk te doen aan het vermogen van maar liefst 40W.  Dit terwijl producten van vergelijkbare grootte nu slechts 5 to 13W vermogen bieden. Met een gewicht van slechts 320 gram past het netjes in je jaszak, ziet het er stijlvol uit en is het dé ultra draagbare verlichtingspartner voor videografen, zowel amateur als professioneel.

Belangrijkste kenmerken Zhiyun M40

 • 176 LED chips in een zeer compact ontwerp
 • Ongelooflijke verlichtingssterkte van maximaal 14.000 lux
 • DynaVort variabele frequentie cooling door algoritme controle
 • Instelbare dubbele kleurtemperatuur, variërend van 2,700-6,200K
 • Constante vermogensafgifte met pieken van 40W zonder stroboscoop effect, wat een stabiele lichtbron garandeert
 • Een standaard natuurgetrouw licht voor zowel fotografie als videografie, met een CRI van 96+ en TLCI van 97+
 • Nauwkeurig dimmen van kleurtemperatuur en helderheid via twee afzonderlijke wielen
 • 360° draaibare bevestigingsbeugel
 • Ondersteunt PD snel laadt protocol
 • Maximale Power Output tijdens het opladen
 • Weegt slechts 320 gram

ZHIYUN’s FIVERAY F100 professionele LED verlichtingsstaaf

De ZHIYUN FIVERAY F100 is de tweede professionele verlichtingsstaaf in de Zhiyun FIVERAY productlijn, die kracht, mobiliteit en nauwkeurige kleurweergave in een veelzijdig instrument brengt. Met een gewicht van slechts 950 gram is de F100 ontworpen voor bediening en comfort met één hand en biedt het een professionele verlichtingsoplossing zonder de noodzaak van ingewikkelde set-up of instelling. Met vijf keer meer LED-chips geeft de F100 u een ultra-heldere output in vergelijking met lampen van vergelijkbare grootte. De FIVERAY F100 bereikt 20.708 lux bij een maximaal vermogen van 100W. De F100 biedt ook zes creatieve lichteffecten die helpen bij het opbouwen van de juiste sfeer wanneer de inspiratie toeslaat.

Voor maximale veelzijdigheid kan de F100 bevestigd worden op ZHIYUN's houder, H-statief, fotostatief of lichtstatief. Het past hierdoor in verschillende filmsets als verlichtingsoplossingen. De aanvullende accessoires, waaronder “barn doors”, een diffuser en grid, bieden extra creatieve verlichtingsmogelijkheden.

Belangrijkste kenmerken Zhiyun FIVERAY F100

 • Met een enkele klik is de Hue Saturation Intensity-mode te bedienen via de regelknop: HSI-modus. Pas H-Hue (0-360°), S-Saturation (0-100%), I- Intensity (0-100%) aan via de draaiknop en profiteer van rijke, levendige kleuren.
 • DynaVort variabele frequentie cooling door algoritme controle
 • Een standaard natuurgetrouw licht voor zowel fotografie als videografie, met een CRI van 96+ en TLCI van 97+
 • De matte behuizing creëert een diffuse, warme sfeer, terwijl de baanbrekende structuur mobiliteit en prestaties combineert.
 • Professionele kleurweergave met de HSI Pro RGB van 2700K tot 6200K in de CCT Mode
 • Stabiele verlichtingssterkte met een piek van 20708 lux
 • Gewicht van 950 gram
 • Wordt geleverd met praktische accessoires voor professionele verlichting: "barn doors", diffuser, grid en draagtas.
 • Ondersteunt het PD snellaad protocol
 • Maximale output tijdens het opladen

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Zhiyun FIVERAY M40 en FIVERAY F100 LED lampen zijn te koop via de Zhiyun verkooppunten in de Benelux. De Zhiyun FIVERAY M40 heeft een adviesverkoopprijs van € 119,00.

De Zhiyun FIVERAY F100 standaard set met “barn doors", diffuser, grid en draagtas, heeft een verkoopadviesprijs van € 299,00. De Zhiyun FIVERAY F100 Combo set, met als extra een 220/240W stroomadapter, heeft een adviesverkoopprijs van € 359,00.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie