Introductie Zhiyun CRANE 2S

Christel de Wolff 1019 0
Zhiyun heeft de nieuwste versie van uiterst populaire en veel gebruikte CRANE 2-serie geintroduceerd: de CRANE 2S.

Uitgerust aan met een groter draagvermogen en meer mogelijkheden voor grotere camera objectievencombinaties is dit de ultieme 3-assige gimbal voor professionele filmmakers die hen direct nog meer flexibiliteit bij het filmen biedt. Met zijn geoptimaliseerde motoren is de CRANE 2S bijzonder geschikt voor grotere camera's zoals de BMPCC 6K, Panasonic S1H of EOS 1DX. Het ge-update algoritme zorgt voor hoge prestaties en een soepele werking van de gimbal, zelfs in de meest uitdagende omgevingen. De adviesverkoopprijs van de Zhiyun CRANE 2S bedraagt € 659,-.

Gebruiksvriendelijk, veelzijdig en veilig in gebruik

De Zhiyun CRANE 2S is gebaseerd op het klassieke en beproefde ontwerp van de CRANE 2, maar heeft moderne extra mogelijkheden. Zo biedt het nieuwe 0,96 inch OLED-display een beter overzicht en zorgt het voor een makkelijkere en duidelijkere navigatie door het gebruikersmenu en een snellere omschakeling tussen de verschillende modi. Dit is nu een fluitje van een cent. Het nieuwe asvergrendelingssysteem is voorzien van een 2 fasen vergrendelingsontwerp en voorkomt zo dat de camera tijdens het transport of het opbergen van de gimbal glijdt.

Modulair ontwerp voor flexibiliteit en compatibiliteit

De Zhiyun CRANE 2S beschikt uiteraard over meerdere bevestigingspunten: een 1/4" schroefdraad aan de achterkant van de snelkoppelingsplaat om de camera makkelijk te kunnen verplaatsen tussen verschillende apparaten zoals sliders en statieven, twee 1/4" schroefdraden met kroonwiel, en een 3/8" schroefdraad voor het toevoegen van creatieve aanpassingen aan de gimbal. De TransMount Image Transmitter kan zonder schroeven direct in de bodem van de snelkoppelingsplaat worden geplaatst.

Mobile content? Zet je camera simpel in verticale stand

Het Zhiyun FlexMount-systeem vereenvoudigt het montageproces en beschermt de apparatuur met een dubbel veiligheidsmechanisme. Nu de hoeveelheid content voor weergave op mobiele apparaten als smartphones en tablads steeds verder de overhand krijgt, is het te verwachten dat videomakers ook meer opdrachten voor zogenaamde ‘verticale content’ zullen gaan krijgen. Met de snelkoppelingsplaat, met veiligheidsknop, op de kantel-as, kan de gebruiker in een handomdraai overschakelen naar een verticale camera positie zonder dat er extra accessoires nodig zijn.

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe Zhiyun CRANE 2S zal eind augustus in de Benelux in twee verschillende opties beschikbaar komen. De CRANE 2S heeft een adviesprijs van € 659,-. De 2S-COMBO (incl. Dual Handle grip) is verkrijgbaar voor € 699,-

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel