Nieuwe NiSi schroefdraad filters

Introductie professionele NiSi schroefdraad filters

Remco Stunnenberg 426 0
Transcontinenta BV, distributeur voor NiSi filters in de Benelux, kondigt nieuwe ronde NiSi filters aan voor beginners, gevorderde en professionele fotografen. Net als de befaamde professionele NiSi vierkante filters voor het 70, 100, 150 en 180mm systeem, zijn deze NiSi ronde filters gemaakt van optisch glas (Schott Glas) waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor gebruik met hoge resolutie camera’s en objectieven.

Deze filters zijn verder voorzien van een vuil en vochtwerende Nano coating zodat ze ook zonder problemen bij regen en mist gebruikt kunnen worden. Deze filters zijn per direct beschikbaar.

© Martijn Kort

NiSi Circular Waterfall Filter Kit 67/72/77/82mm

Deze speciale Kit is leverbaar voor de meest voorkomende filtermaten, zodat ze bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden op een professionele 24-70mm F/2.8, een 70-200mm F/2.8, maar ook op o.a. een Tamron 18-400 of 100-400mm. Deze NiSi Kit bevat twee zeer unieke filters, die de foto's niet alleen naar een hoger niveau tillen, maar ook gebruiksgemak brengen. Het nieuwe NiSi Ti Enhance CPL filter biedt, net als het befaamde NiSi Landscape CPL filter, werelds sterkste werking in een polarisatiefilter. Zo geeft het een hoger contrast, hogere kleurverzadiging, sterke vermindering van heiigheid in de verte en een betere werking tot in de hoeken van het beeld (ideaal voor groothoek objectieven). De NiSi HUC IR ND64+CPL biedt de unieke combinatie van een zes stops ND filter + een professioneel polarisatiefilter in één. De handige etui zorgt voor een goede bescherming tijdens het transport op weg naar de fotolocatie.

Samenstelling

NiSi Ti Enhance CPL polarisatie filter

NiSi HUC IR ND64+CPL "twee-in-één" filter

NiSi filter etui met statiefbevestiging

NiSi Circular ND Filter Kit 67/72/77/82mm

 

Deze kit is bedoeld voor iedereen die zijn landschap-, natuur- en architectuurfoto's naar een hoger niveau wil tillen. Een mooie set voor het temperen van de hoeveelheid licht. De NiSi ND8 ( 3 stops)  en NiSi ND1000 (10 stops) filters maakt het mogelijk om zelfs overdag met zeer lange sluitertijden te werken voor het vervagen van water en wolken. En met het unieke NiSi HUC IR ND64+CPL filter is het daarnaast nog mogelijk om reflecties te verminderen en het contrast en kleurverzadiging te verhogen. Standaard heeft dit filter een ND werking van 6 stops , dat door verdraaiing van het  C-PL filter nog iets krachtiger te maken is. Net als alle andere NiSi filters, zijn ook deze filters gemaakt van optisch glas (Schott Glas) waardoor het uitstekend geschikt is voor gebruik met hoge resolutie camera’s en objectieven. De filters hebben een zeer lage reflectie, zelfs bij het fotograferen met de zon in beeld. Ook zijn ze voorzien van een Nano coating waardoor vuil en vocht niet hecht. Hierdoor zijn ze zeer gemakkelijk schoon te maken en rollen druppels er direct vanaf. De set wordt geleverd inclusief een handige opbergtas waarin 4 filters passen

Samenstelling

  • NiSi HUC IR ND8
  • NiSi HUC IR ND64+CPL "twee-in-één" filter
  • NiSi HUC IR ND1000
  • NiSi filter etui met statiefbevestiging

NiSi Circular Professional Filter Kit 67/72/77/82mm

Deze set van vier professionele schroefdraad filters biedt alles wat een fotograaf nodig heeft. Een beschermend NiSi Nano gecoat UV filter, vochtafwerend gecoat, messing ring en met een extra hardingslaag tegen krassen, werelds beste en meest krachtige polarisatie filter in de vorm van de Ti Enhance CPL met titanium ring en extra sterke werking, een "big stopper" 10 stops NiSi IR Nano ND1000 filter en het unieke NiSi Natural Night filter voor het sterk verminderen van lichtvervuiling in de foto's. Al deze filters zijn gemaakt van professioneel High Definition optisch glas, zodat ze perfect geschikt zijn voor de hoge resolutie digitale camera's van dit moment én in de toekomst.

De NiSi Circulair Professional Filter Kit bevat ook een praktische filter opbergtas waarin je maximaal vier ronde filters tot 95mm kunt opbergen.

Samenstelling

  • NiSi HUC UV
  • NiSi Ti Enhance CPL
  • NiSi Natural Night
  • NiSi HUC IR ND1000
  • NiSi filter etui met statiefbevestiging

Kijk hier voor meer informatie over de professionele NiSi filtersystemen.

Lees ook: NiSi ambassadeur Michel Lucas

Lees ook: Martijn Kort moeilijk in hokje te stoppen

Lees ook: NiSi Ambassadeur Harmen Piekema

 

 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco