Ongekende beeldprestaties van ultra-groothoek tot standaard zoom

Introductie Olympus M.ZUIKO 8-25mm f4.0 PRO

Redactie 1282 0
Er is een nieuwe toevoeging aan de line-up van Olympus PRO objectieven gepresenteerd: de M.Zuiko Digital ED 8-25mm F4.0 PRO. Dit nieuwe objectief voldoet aan de Micro Four Thirds-standaard en dekt brandpuntsafstanden van 16mm ultragroothoek tot 50mm (35mm equivalent)

Met een zoombereik van 3.1x levert deze lichtgewichte en compacte lens de befaamde en excellente beeldkwaliteit, waar Olympus PRO objectieven om bekend staan en is in vrijwel iedere omstandigheid te gebruiken, dankzij de veelgeprezen afdichtingen en bescherming tegen weersinvloeden.

Lichte en compacte ultra-groothoek zoom

Dit is de eerste lens uit de PRO-serie, die voorzien is van een intrekmechanisme, waardoor de compactheid on-the-go gegarandeerd blijft en is daarbij tevens ultiem draagbaar met een gewicht van slechts 411 gram. De M.Zuiko Digital ED 8-25 mm F4.0 PRO vormt de
oplossing voor iedereen die op pad wil met zo min mogelijk bagage zonder in te hoeven boeten op professionele kwaliteit.

Excellente beeldprestaties over het gehele bereik

Onze toewijding aan optische prestaties resulteerde in een lenzenopbouw van 16 elementen in 10 groepen, waaronder speciale lenzen zoals Super ED-, ED- en EDA-lenzen. Het optische ontwerp van dit objectief zorgt voor een grondige aanpak van bijvoorbeeld chromatische aberratie over het gehele zoombereik, wat resulteert in scherpe beelden met een hoge resolutie, dat uniek is voor M.Zuiko PRO objectieven. Een grote DSA-lens is tevens toegepast om sagittale chromatische-aberratie significant te verminderen.

Dit ontwerp levert een hoogwaardige beeldweergave van het midden tot aan de randen van het beeld, zelfs bij de grootste diafragma-opening. Om ghosting en flare te onderdrukken tijdens het fotograferen bij tegenlicht, is deze lens ook voorzien van een geoptimaliseerde ZERO Coating voor een scherpe, highdefinition weergave. Het constante diafragma van de lens bij alle brandpuntsafstanden zorgt voor eenvoudige controle over de belichting tijdens het fotograferen met variabele zoominstellingen of voor het opnemen van video.

Close-up opnames met een vergroting van 0.42x

Geniet van macro-opnames met een maximale vergroting van 0,42x met prestaties die zeker niet onder doen voor een semi-macro lens. De kortste scherpstelafstand is slechts 23 centimeter over het gehele zoombereik, waardoor het mogelijk is de compositie eenvoudig aan te passen met de zoomring op de M.Zuiko Digital ED 8-25 mm F4.0 PRO. Deze lens ondersteunt ook Focus Stacking, dat meerdere beelden in de camera samenvoegt tot één enkele foto om een foto te creëren met scherpte van voor tot achter. Hierdoor worden verbluffende macrofoto’s mogelijk.

Stofdicht, spatwater- en vorstbestendig en superieure bediening

De M.Zuiko Digital ED 8-25 mm F4.0 PRO is spatwater- en stofdicht overeenkomstig de IPX1-equivalent en is tevens bestand tegen vrieskou tot -10 ° C. Hiermee kent deze lens een hoog betrouwbaarheidsniveau dat voorbehouden is aan de gehele M.Zuiko PRO-serie. In combinatie met de Olympus OM-D E-M1- en E-M5-serie kan deze lens met een gerust hart worden gebruikt in veeleisende omgevingen zoals regen en sneeuw. De fluorcoating, die op de frontlens wordt gebruikt, maakt schoonmaken makkelijk. Het optische ontwerp van het front-element van de M.ZUIKO Digital ED 8-25 mm F4.0 PRO maakt het mogelijk filters te bevestigen. De 16 mm-equivalente ultragroothoekprestaties vormen hiertoe geen belemmering. Het bevestigen van polariserende (PL) of neutrale dichtheid (ND) filters met een diameter van 72 mm laten creatieve mogelijkheden onbegrensd. De Manual Focus Clutch zorgt voor het direct kunnen schakelen tussen automatisch en handmatig scherpstellen. Daarnaast geeft de L-Fn-knop gebruikers de mogelijkheid instellingen te kunnen wijzigen door één enkele handeling met hun duim, terwijl ze de camera vasthouden.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe M.Zuiko Digital ED 8-25 mm F4.0 PRO-lens inclusief de LH-76E-zonnekap is vanaf begin juli verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 999,-. 

Info: www.olympus-europa.com
 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie