Introductie Leica Q2 Daniel Craig & Greg Williams edition

Redactie 851 0
Leica presenteert de gelimiteerde speciale editie Leica Q2 Daniel Craig x Greg Williams, een exclusief model van de Leica Q2 camera. Deze speciale editie is ontworpen in nauwe samenwerking met de gerenommeerde acteur Daniel Craig en Greg Williams, een van de meest beroemde Engelse fotografen.

Greg Williams staat bekend om hoe hij de iconische Hollywood momenten in zijn eigen authentieke stijl vastlegt. Greg heeft Daniel Craig als Bond gefotografeerd, vanaf het eerste moment dat hij deze rol aannam. Zo heeft hij een behind-the-scenes boek gemaakt en de speciale shoots voor de filmposters van Daniel Craig gefotografeerd. Zowel Craig, als Williams, delen de passie voor fotografie en beide zijn groot fan van Leica. Dit maakte de samenwerking een natuurlijk proces.

Geboren uit een passie voor de fotografie en voor Leica

‘Dit is voor mij de perfecte camera en er valt naar mijn mening niets aan te verbeteren. Dat ik de kans kreeg om samen met de geweldige mensen van Leica en met mijn goede vriend Greg Williams aan dit unieke project te werken, was een privilege en een grote eer.’ Daniel Craig

‘Onze vriendschap ontstond op de set van ‘Casino Royale’ door onze gedeelde liefde voor camera’s en fotografie. Daniel is een getalenteerd fotograaf met oog voor compositie. De Leica Q2 is een verlenging van mijn lichaam. Je zult me nooit tegenkomen zonder Q2 om mijn nek. Het was dus erg speciaal om samen met Daniel en het Leica team aan deze speciale editie te werken.’ Greg Williams

Een exclusief en elegant design

De Leica Q2 Daniel Craig x Greg Williams editie komt technisch overeen met de Leica Q2, maar heeft een exclusief en elegant design. De zichtbare elementen van de camera worden gedefinieerd door zwart en goud. Alle gravures op de camera en het objectief zijn ingelegd met goudverf. De naam van de camera en het serienummer zijn met een laser onder de glazen cover van het display gegraveerd. Een ander uniek kenmerk is het traditionele Leica logo. Deze is op de Leica Q2 Daniel Craig x Greg Williams niet rood met witte belettering, maar zwart met goudkleurige belettering. Dit maakt deze editie extra onderscheidend.

De draagriem is gemaakt van hoogwaardig Nappaleer met het Leica logo in reliëf en heeft vergulde ringen. Hetzelfde leer, maar dan met een elegant reliëf in diamantpatroon, is gebruikt voor de bekleding van de camerabody. Elke camera komt, samen met de accessoires, in een speciaal ontworpen doos met gouden belettering en een zwarte zijden bekleding.

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica Q2 Daniel Craig x Greg Williams editie is geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 750 stuks en zal binnenkort exclusief verkrijgbaar zijn bij de Leica Store Amsterdam en de Leica Store Lisse voor een adviesverkoopprijs van € 6200,- inclusief btw.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie