Het begint erop te lijken

Instagram: we kunnen binnenkort 'regrammen'!

Renzo Gerritsen 586 0
Instagram werkt hard aan haar ontwikkeling. Na het bericht dat ze de mogelijkheid aan het testen zijn om hashtags te volgen komen ze nu met een andere nieuwe feature.

Het is voor velen misschien wel een enorme ergernis. Wat je op twitter al jarenlang kunt met retweeten en op facebook met simpelweg delen, kon op Instagram zonder externe plugin niet: het 'regramman' van posts. Door een post te regramman, te reposten, kan je content van anderen of content waarin jij bent getagd op een veilige manier met jouw eigen volgers delen. Dit nieuws is gedeeld door TNW die al jarenlang bovenop al het laatste technische nieuws zit en TNW heeft een screenshot onderschept waarop de regram button te zien is. In de tijd dat het auteursrecht onder druk staat is dit een belangrijke ontwikkeling. Door met een officiele button te reposten krijgt de eigenaar van de foto de juiste credits en kun je gemakkelijk doorklikken naar het account van die fotograaf.

Er zijn een paar andere functies die momenteel door Instagram worden getest. TNW meldt bijvoorbeeld dat gebruikers binnenkort GIF's kunnen zoeken en kunnen toevoegen aan inhoud en eerder werd bekend dat je hashtags kunt volgen.

Regrambutton

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo