Jouw dagelijkse portie inspiratie.

Inspiratie: Bijzondere straatfotografie van fotograaf Rinzi Ruiz

Renzo Gerritsen 1055 0
Wat maakt een straatfotograaf beter dan de andere? Zijn het de straten die ze vaak bezoeken? Is het een kwestie van op het juiste moment op de juiste plek zijn? Straatfotograaf Rinzi Ruiz vertelt over de inspiratie achter zijn prachtige straatfotografie.

Rinzi's straatfotografie legt de eenzaamheid van het stadsleven vast tegen de ouder wordende architectuur in het centrum van LA. De in Zuid-Californië gevestigde fotograaf Rinzi Ruiz maakt kunstzinnige beelden die aspecten van het dagelijks leven laten zien. Dit doet Rinzi op een bijzondere manier. "De gelegenheid wordt aan je gepresenteerd. Je kunt ermee doen wat je wilt ", zegt Ruiz.

Het lijkt zijn optimistische en ruimdenkende blik te zijn die hem van het onderwerp voorziet. Hij legt in het interview uit dat hij zijn aandacht voornamelijk richt op licht. Rinzi gebruikt schaduwen en hooglichten in combinatie met timing verbluffende en dramatische beelden te maken. Ruiz legt ook uit dat zijn omgeving zijn stijl heeft beïnvloed. Bij het bekijken wordt vanzelf duidelijk wat de straatfotografie van Rinzi Ruiz zo bijzonder maakt, dus ga er even lekker voor zitten.

 

 

Lees ook: Straatfotografie: De stad als muze

Bekijk ook de mooiste straatfoto van Petra Opperman uit onze Gallery.

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen | Redacteur

Professioneel fotograaf en initiatiefnemer van Avondfotografie.nl

Bekijk alle artikelen van Renzo