In de Spotlight: Boudewijn de Busschere

In de Spotlight: Boudewijn de Busschere

Redactie DIGIFO... 782 0
Boudewijn Busschere is regelmatig in het Belgische Middelkerke te vinden waar hij regelmatig met zijn camera het strand op gaat om te fotograferen en tot rust te komen. Op een regenachtige herfstdag maakte hij deze mooie foto. Het hele verhaal achter de foto kun je lezen in dit artikel.

'Van kinds af ben ik al gefascineerd door fotografie. Pas de laatste jaren ben ik intensief bezig met fotografie door de aankoop van mijn eerste spiegelreflex (een nikon D5200 als instapmodel). Mijn hoofdbedoeling van deze aankoop was om betere foto’s te kunnen nemen van de kinderen en het gezin. Daarom heb ik een basiscursus gevolgd van enkele lessen, die me helemaal warm heeft gemaakt om de fotografie verder te ontdekken. Daarna ben ik op experimentele basis begonnen met alle kanten van de fotografie te ontdekken, dit vooral via Internet, maar ook op diverse workshops die ik heb gevolgd. De aankoop en het lezen van magazines, waaronder DIGIFOTO Pro is voor mij zeker ook een manier om ideeën en ervaring op te doen. Als ik daarbij ook geregeld een foto op jullie site kan posten, met dergelijke mooie bevesting, dan is dat mooi meegenomen.

Vorig jaar heb ik me dan ook een beter toestel aangekocht (nikon D500), omdat ik er vrijwel zeker van ben dat fotografie altijd een deel van mijn leven zal blijven uitmaken. Welke kant ik verder uit wil gaan met de fotografie is nog niet volledig bepaald. Voorlopig ben ik nog alle aspecten van de fotografie aan het aftasten, maar landschapsfotografie zal hier altijd deel van uitmaken. Verder werk ik geregeld ook met modellen, en fotografeer ik graag architectuur en interieurarchitectuur.
Het blijft voor mij voorlopig louter een hobby, maar toch heb ik een eigen facebookpagina begonnen, waarop ik de mensen wil laten meegenieten van mijn hobby.
Deze pagina is terug te vinden onder de naam B-pure photography.

Over de foto

Boudewijn De BusschereDeze foto is genomen in Middelkerke aan de Belgische kust. We hebben het geluk daar op geregelde basis te kunnen verblijven, en voor mij is een avond op het strand met mijn camera een moment van rust.
De foto is genomen op een regenachtige herfstdag. Na een uitstap, waarbij we hoofdzakelijk getrakteerd werden op buien kwamen we rond valavond aan bij ons verblijft. De regenbuien waren ondertussen niet meer van de partij, en meestal levert dit mooie taferelen op bij zonsondergang. Met camera en toebehoren heb ik me dus nog begeven naar mijn favoriete plaats, het natuurdomein van de ijzermonding in Lombardsijde bij Middelkerke.
Bij aankomst op het strand bleek mijn vermoeden te kloppen, de combinatie van wolken, zonsondergang en de rust op het strand waren fantastisch. De foto is genomen net na zonsondergang, waarbij de hemel een hele mooie blauwe kleur begon te krijgen, en waarbij de ondergaande zon mooie kleuren in de wolken had nagelaten.

Gear

De foto is genomen met mijn Nikon D500 en lens 16-80mm F2.8/4.0 op statief. De instellingen waren ISO400 - f8 - 1/10 bij 16mm. De ISO waarde had ik iets hoger ingesteld omdat ik het golvende water op de voorgrond zo goed mogelijk wou weergeven. Nadien heb ik de foto afgewerkt in Lightroom in combinatie met NIK colour efex. Photoshop is mij nog totaal onbekend, ik werk mijn foto’s altijd af in Lightroom, en probeer de foto’s zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie