HP ZBook Studio X360 G5 convertible workstation

HP’s krachtigste convertible pc

Christel de Wolff 3607 0
Een professioneel apparaat hoeft al lang niet meer heel groot te zijn. Dat zagen we met de komst van de professionele spiegelloze camera’s die veel kleiner zijn dan de professionele spiegelreflexcamera’s, maar deze trend zien we zeker ook terug in laptops. Zo introduceert HP de ZBook Studio X 360 G5 convertible workstation, klein maar o zo krachtig.

Zat je eerst nog wel eens dagen aan je thuisstudio gekluisterd om je foto’s of video’s te bewerken, neem je nu je laptop overal mee naar toe. De HP ZBook Studio x360 G5 heeft geen enkele moeite om grotere bestanden en meerdere apps tegelijk snel én goed uit te voeren. Het snelle en correcte werken wordt gerealiseerd door de NVIDIA Quadro P2000-videokaart, 64 GB werkgeheugen en Intel Core i9-processors. Optioneel is de laptop te krijgen met Xeon-processors die specifiek zijn ontwikkeld voor complexe applicaties met meerdere threads zoals Adobe Premiere Pro.

Flexibel

Ook ben je niet langer gebonden aan een bureautje om aan te werken. Het innovatieve scharnier van HP kan 360 graden draaien, waardoor je beschikt over het comfort van een laptop dat met gemak omgetoverd kan worden tot tablet. Ook kun je het in diverse standen draaien om je werk zo stijlvol te presenteren. Ook nog snel wat bewerkingen in de trein of taxi uitvoeren is voor de HP Zbook Studio x360 geen probleem. Je neemt je werk makkelijk overal naartoe, dankzij de accu die tot wel 16 uur mee gaat. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn, maar weet ook dat de laptop veertien strenge militaire standaardtest heeft moeten doorstaan waarin onder andere het vallen, schokken en de stofbestendigheid werd getest. Het morsbestendige toetsenbord is gemaakt van chemisch versterkt glas om slijtage te voorkomen.

Pixel Perfect

Met het heldere, matte touchscreen ervaar je maar liefst een miljard levendige kleuren. Bewerken gaat gemakkelijk met de Wacom AES-pen. Daarmee werk je tot op de pixel nauwkeurig bij het tekenen dankzij de 4096 drukgevoeligheids- en kantelniveau’s. Dit doe je ook met gemak buiten de deur dankzij de ingebouwde sensor die het scherm dimt of helderder maakt op basis van het omgevingslicht.

Razendsnel en veilig opslaan

Je kunt bestanden lokaal opslaan en openen met maximaal 4 TB lokale NVME-opslag die tot 21 keer sneller is dan standaard-HDD-opslag en zes keer sneller dan SATA SSD. HP Sure View zorgt er met één druk op de knop voor dat er een privacyscherm wordt geactiveerd met RAID 1 dat een reservekopie van al je bestanden bewaart. Het lezen en wegschrijven van bestanden gebeurt bovendien razendsnel dankzij de Thunderbolt 3-poorten.

Specificaties HP ZBOOK STUDIO X360G5

Adviesprijs vanaf € 2.431,-
Afmetingen 36x25,4x2,04 cm
Gewicht vanaf 2,26kg
Scherm HP Sure View 15,6 led-backlid FHD IPS-display
Touchscreen ja
Besturingssysteem Windows 10
Poorten en connectoren 1 USB 3.0, 1 USB 3.0 (opladen), 1 HDMI 2.0, 1 hoofdtelefoon/microoon combo, 1 voedingsconnector, 2 USB 3.1 Type-C Thunderbold 3.
Beschikbare grafische oplossingen Intel UHD Graphics 630
Info: www8.hp.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel