Fotograaf Dave Morrow nam een gewaagde stap

Hoe het verlaten van sociale media zijn fotografie veranderde

Remco Stunnenberg 846 0
Los van de huidige discussie rondom Facebook besloot professioneel landschapsfotograaf Dave Morrow vorig jaar al zijn account te verwijderen. En niet alleen zijn Facebook account maar al zijn socialmedia accounts. Een gewaagde stap voor iemand met meer dan 1,5 miljoen volgers.

Facebook zit in het verdomhoekje sinds bekend werd dat de gebruikersgegevens van meer dan vijftig miljoen Facebook-gebruikers zijn misbruikt. Amerikaanse en Europese politici eisten zelfs opheldering. Zij willen weten hoe dat precies kon gebeuren. Deze hele affaire kost facebook veel gebruikers.

Gewaagde stap

Afgezien van deze affaire besloot Dave Morrow vorig jaar al zijn account te verwijderen. En niet alleen zijn Facebook account maar al zijn socialmedia accounts. Een gewaagde stap voor iemand met meer dan 1,5 miljoen volgers.

Ondenkbaar

Veel populaire fotografen zullen dit “experiment” waarschijnlijk ook ondenkbaar vinden. Toen Morrow besloot er mee te kappen had hij ongeveer één miljoen volgers op Google+, 500.000 op Facebook en 15.000 op Instagram. Kortom, met slechts enkele drukken op de knop was hij zo'n 1,5 miljoen volgers kwijt.

Het hoe en waarom

Deze beslissing veranderde zijn leven én zijn fotografie. In een ruim tien minuten durende video vertelt Morrow wat hem bewoog - of moeten we zeggen wat hem bezielde - en hoe zijn leven en zijn fotografie zijn veranderd sinds deze beslissing.

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco